Veleba přišel do Českého rozhlasu odsoudit Bělobrádka. Narazil na Teličku s moderátorem a dopadlo to takto

23.07.2015 9:31

Senátor za SPO Jan Veleba šel zkraje týdne do Českého rozhlasu dále rozvíjet dle svých slov odpor k uctění památky odsunutých Němců v podání šéfa lidovců Pavla Bělobrádka. Z toho, co se rozpoutalo ve studiu veřejnoprávního média, byl ale hluboce zklamán a rozčílen.

Veleba přišel do Českého rozhlasu odsoudit Bělobrádka. Narazil na Teličku s moderátorem a dopadlo to takto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Veleba v komentáři, který zveřejnil na ParlamentníchListech.cz, uvádí, že účast v pořadu Pro a proti, kde usedl proti europoslanci Pavlu Teličkovi (ANO) by nestála za zvláštní pozornost, kdyby nezažil ve studiu nespravedlnost. „Kdyby byl pořad moderátorem veden objektivně, kdybychom dostali oba stejný časový prostor, kdyby můj protihráč pan Telička nepoužíval podpásovky, kdyby se nechvástal, co vše pro Českou republiku udělal, kdybych nedostal po pořadu tolik rozhořčených sms a e-mailů od posluchačů, kdyby nebyl puštěn do éteru jeden jediný telefonát posluchačky atd.,“ stýská si Veleba. Pavel Telička měl prý na rozdíl od něho prostor dle libosti, nebyl přerušován a bylo mu údajně dovoleno vše, dokonce i sám sebe vychválit.

Protože nedostal v Českém rozhlase adekvátní prostor k vyjádření svých myšlenek, rozhodl se tak senátor učinit alespoň na stránkách ParlamentníchListů.cz.

Gesto Pavla Bělobrádka považuje Veleba za licoměrné a navíc jednostranné. „Není mně známo, že by uctil památku obětí českých četníků, pohraničníků a civilistů, kteří padli za oběť henleinovskému teroru, který rozdmýchali nacisté v českém pohraničí v roce 1938. Stejně tak mně není známo, že by se pan Posselt, jehož byl Bělobrádek hostem, omluvil za nucené vyhnání Čechů z našeho pohraničí po mnichovském diktátu,“ uvádí Veleba, kterému se nepozdává ani reakce Pavla Teličky.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Europoslanec za hnutí ANO prý totiž v pořadu Českého rozhlasu bez skrupulí bagatelizoval dle Veleby citlivou pasáž našich dějin a naprosto podceňoval vnímání řadových občanů, které „nezná a ani z bruselských výšin a tučných europrebend znát nemůže, a pokud, má někdo jiný názor, tak jej označí za nízký. Inu, koho chleba jíš, toho píseň zpívej“.

Způsob, jakým Telička vystoupil ve veřejnoprávním médiu, Veleba přisuzuje jeho dosavadní kariéře. „Nebyl jenom eurokomisařem, ale do minulých voleb do Evropského parlamentu byl především lobbistou oscilujícím mezi Bakalou a Babišem, který těžil ze svých politických kontaktů v EU a jejího nejvlivnějšího člena Německa,“ nachází senátor souvislosti.

V závěru svého komentáře sepsul Veleba i šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. „Že je poválečný odsun sudetských Němců stále velmi citlivé téma, dokazuje přinejmenším i reakce a odpor značné části občanů proti knížecím vyjádřením z prezidentské kampaně, kdy by se neostýchal poslat prezidenta Beneše před haagský tribunál. Zapomněl jaksi, že prezident Beneš vykonal právní akt, který na návrh Winstona Churchilla schválila konference vítězných mocností – SSSR, USA a Velká Británie,“ konstatuje Veleba.

Celý komentář Jana Veleby k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…