Veleba rozjel kampaň. Na traktoru

09.09.2016 12:57

Senátor Jan Veleba odstartoval předvolební kampaň na Vysočině z kokpitu traktoru, kterým chce do voleb projet většinu obcí v regionu a oslovit v nich potenciální voliče. Pro Kraj Vysočina vytvořila SPO společnou kandidátku v koalici s SPD. Na náměstí v Novém Městě na Moravě se odehrál ostrý start kampaně, představení kandidátů do krajského zastupitelstva a také první debaty s občany.

Veleba rozjel kampaň. Na traktoru
Foto: David Daniel
Popisek: Senátor Veleba odstartoval kampaň na náměstí v Novém Městě na Moravě z kokpitu traktoru

V krátkém zahajovacím slovu senátor Veleba připomněl, že pochází z Vysočiny, jeho rod zde žije po generace a že mu na tomto kraji přirozeně záleží. V nadcházejících krajských volbách Veleba chce spolu s kandidáty koalice „narušit stojaté vody koaliční politiky kraje“. Kontaktní formu kampaně s využitím traktoru jako symbolu zemědělských prací Veleba zvolil, protože je sám zemědělec, původně mechanizátor, a k traktorům značky Zetor má důvěrný vztah.

Veleba: Neustávající migrace je reálná hrozba

V předvolební kampani bude podle senátora Veleby kromě regionálních témat i migrační krize. „Toto téma je silné i na Vysočině, to, co se stalo v Evropě, tedy neustávající migrace, je reálná hrozba. Bezpečnostní analytici varují, že země jako Německo nebo Rakousko jsou plné a na jaře přijde další migrační vlna. Proto je klíčová ochrana hranic,“ řekl serveru ParlamentníListy.cz Jan Veleba, podle nějž ale stranou zájmu nezůstanou ani krajská témata, k nimž patří zejména dopravní obslužnost. Kraj Vysočina je výjimečný tím, že má řádově více vesnic než všechny ostatní kraje. „Je tady přes sedm set vesnic a z toho polovina má pod dvě stě obyvatel. Přitom je zde zhruba pět tisíc kilometrů silnic druhé a třetí třídy, velká část z nich je ve špatném stavu. Souvisí to i se snahou, aby mladí lidé neodcházeli do měst, ale zůstávali na venkově. Dalším tématem je i vzdělanost, kde Vysočina zaostává proti zbytku republiky,“ uvedl Jan Veleba.

Chtějí osvobodit seniory od koncesionářských poplatků

Kromě toho je pro SPO nejen na Vysočině, ale i v jiných krajích, silným tématem situace České televize, v tomto směru chce strana shánět podporu pro prosazení legislativní novely, která by osvobodila od koncesionářských poplatků seniory a zdravotně postižené. Veleba si od takového prostředku slibuje dva efekty: „Senioři by tím ušetřili a Česká televize by byla konečně donucena lépe hospodařit.“
Jan Veleba se také vyjádřil k tomu, že jeden z představitelů OSN nedávno zařadil prezidenta Zemana mezi extremisty. „K tomu nemám téměř slov, když něco takového komisař OSN řekne o prezidentovi státu, je to naprosto bezprecedentní a já souhlasím s ostrou reakcí Hradu. Na druhou stranu to dokazuje, že Zeman má pravdu,“ řekl Jan Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…