Veleba se utkal s Danielou Drtinovou, která se ho snažila ,,koupat". Takto dopadl

05.11.2015 9:22

Situace v Německu je ohledně uprchlické krize neudržitelná, takže hrozí, že se uprchlíci začnou dříve či později přesunovat i do České republiky. V rozhovoru pro internetovou televizi DVTV to naznačil senátor, předseda Strany práv občanů Jan Veleba.

Veleba se utkal s Danielou Drtinovou, která se ho snažila ,,koupat". Takto dopadl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Anketa

Myslíte, že Angela Merkelová bude v roce 2017 znovu zvolena kancléřkou?

4%
14%
hlasovalo: 13540 lidí

Senátor přiznal, že to, co udělala německá kancléřka Angela Merkelová (CDU), jej zklamalo. Na nějaké uklidňování veřejnosti prý už ale není čas. „Nejsem islamofob, mám nějaké zprávy z Německa, ne z tisku, ale od lidí, které znám, vím, že je otázka času, kdy se něco stane,“ prohlásil Veleba. Na doplňující otázku moderátorky Daniely Drtinové, o jaké zprávy jde, pak doplnil: „Například v Bavorsku už je situace tak těžko řešitelná, že kdo je majitelem nemovitosti, která je volná, ji musí dát k dispozici uprchlíkům, protože už je nemají kam dát,“ řekl a upozornil, že už za tak napjaté situace se uprchlická vlna vůbec nezastavuje.

Celé video je ZDE

Pochválil českého ministra vnitra Milana Chovance za to, že „dělá svou práci tak, aby se lidé v republice necítili ohroženi, aby tu byl klid“.

Konvička příliš straší lidi

Někteří politici prý podle něj jednají iracionálně. „Třeba Konvička má v mnohém pravdu, ale je to na mé gusto příliš jednostranné a příliš velké strašení lidí,“ uvedl Veleba.

Většina uprchlíků vyznává islám. Na tomto náboženství mu vadí, že žena není rovnocenná muži, muž má u muslimů naprosto nadřazené postavení. Na námitku Drtinové, že máme přece ústavu, která rovnoprávnost zakotvuje, Veleba řekl, že na ústavu musejí být navázány příslušné zákony. „Dovedl bych si představit zákon o ochraně práv ženy,“ vysvětlil.

Řekl také, že má obavy o budoucnost i naší země. „Češi začnou mít strach, až se nás to začne týkat, ale v Německu je milion migrantů, oni tam nemohou zůstat,“ naznačil, že se uprchlíci z přetíženého Německa dříve či později začnou přesunovat i na české území.

Ti se s námi nikdy nesžijí

Naznačil, že se obává toho, že muslimští migranti se budou těžko integrovat do společnosti. „Jako šéf Agrární komory jsem v Bruselu navštívil ghetta, kde žijí muslimové. Ti se s námi nikdy nesžijí, zvlášť když přicházejí v těchto počtech,“ uvedl. A poukázal na slova Merkelové, která řekla o uprchlické krizi něco jako „my to ustojíme“. „Myslím si, že to neustojí,“ podotkl senátor.

A varoval, že může být ještě hůř. Poukázal na diametrálně rozdílnou porodnost u původních obyvatel Německa, která prý činí v průměru 1,5 dítěte na rodinu, zatímco u muslimských příchozích 5–10 dětí na rodinu. Navíc si migranti podle současných evropských azylových zákonů mohou k sobě vzít další příbuzné. „Jsem si jist, že Merkelová přivede Německo do neštěstí a že se to přelije sem,“ dodal. Na otázku, jak by situaci řešil, řekl, že nyní již je pozdě něco řešit. A v této souvislosti se opřel do „Bruselu“: „Teď už je pozdě. EU naprosto nic neudělala. Aspoň bych zastavil pašerácké lodě,“ dodal.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…