Velebova odveta za anticenu „Zlatý citron“. Promluvil o České televizi a médiích vůbec

22.01.2016 15:43

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba odpověděl na další sérii dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Prozradil mimo jiné, že na jaře tohoto roku proběhne podle jeho názoru skutečný test svobody médií. Stojí za to si prý počkat, jak to celé dopadne. Sám hodlá pokračovat v boji za průhlednější Českou televizi. Nakonec padlo pár slov o ďábelském uprchlickém plánu a o německé kancléřce Angele Merkelové.

Velebova odveta za anticenu „Zlatý citron“. Promluvil o České televizi a médiích vůbec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Pan Jakub Maděra se člena horní komory parlamentu ptal, zda se někdy podaří omezit vliv politiků na mediální scéně.    

„Existuje platforma Svobodu médiím!, která začala jednat s poslanci a připravuje poslaneckou novelu zákona o ČT. Jsem podrobně informován a budu její kroky všemožně podporovat. Test v Poslanecké sněmovně proběhne v březnu nebo dubnu. Mám na mysli podání novely zákona. Je to zpracované velmi dobře a bude se proti tomu velmi obtížně argumentovat, ale počkejme si,“ odvětil politik.

Další odpovědi senátora Veleby najdete zde

To však nebyla jediná odpověď, která se týkala médií. Pár slov padlo také k posměšné ceně Zlatý citron, která mu byla udělena. Sám to vnímá jako potvrzení toho, že kráčí správnou cestou a hodlá v tom pokračovat. Dál bude volat po tom, aby bylo financování České televize podrobeno přísnější kontrole. Bude o ni dál usilovat i navzdory tomu, že proti jsou ČSSD, TOP 09, ODS i komunisté.

Merkelová je řídícím prvkem ďábelského plánu

Znovu se vyjadřoval také k uprchlické krizi. Považuje za chybu, že německá kancléřka Angela Merkelová už dávno nezastavila přísun uprchlíků do země. Pokud toho není schopna, měla by být vyměněna. Němci se k tomu zatím nemají, takže nás podle Veleby ohrožuje řízená invaze.

„Jde tu o řízenou invazi s cílem rozložit Evropu a rozšířit hranice islámu. Řídícími prvky jsou podle mne bohaté arabské země v čele se Saúdskou Arábií (všimněte si, že nepřijmou jediného uprchlíka, soukmenovce), Turecko a Merkelová. Velká část uprchlíků je ‚dodávána‘ Tureckem, které je jednak tranzitní zemí a jednak má na svém území uprchlické tábory a může ovlivnit složení migrantů do Evropy. Například tím, že Syřany nechává dál v uprchlických táborech, nebo jich pouští jenom malé množství,“ vyjádřil svůj názor senátor.

Napsal též, že jedním z ústředních aktérů invaze je německá kancléřka Merkelová. „Merkelová je řídícím prvkem tohoto ďábelského plánu,“ píše doslova. Otázkou je, proč to dělá. A proč jiní evropští politici jen pasivně přihlížejí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…