Velice děsivá zpráva po teroristickém útoku na bruselském letišti

01.04.2016 13:33

Podle webu The Daily Mail se na bruselském letišti pravidelně pohybuje přinejmenším padesát stoupenců Islámského státu. Ti tam totiž pracují jako nosiči zavazadel, uklízeči, zaměstnanci cateringu a podobně, alespoň tak uvádí belgická policie.

Velice děsivá zpráva po teroristickém útoku na bruselském letišti
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

Bruselská policie tvrdí, že je na tamním letišti zaměstnáno přinejmenším padesát podporovatelů Islámského státu na mnoha různých pozicích, od uklízečů až po catering. I přes mnohá varování ze strany policie však tito lidé nadále mají běžný přístup k letadlům a nikdo neukončil jejich pracovní poměr.

Letištní policie již vyhrožuje stávkou kvůli naprosto nedostačujícím bezpečnostním opatřením a tvrdí, že na ně již mnohokrát upozorňovali, jejich naléhání však zůstalo nevyslyšeno.

Důstojníci letištní policie údajně taktéž upozorňovali na to, že se na letišti pohybují lidé, kteří se vydávají za turisty, ač jimi nejsou, a také vznesli podezření ohledně některých zaměstnanců, kteří údajně „slavili po listopadových útocích v Paříži, které stály život 130 lidí“.

„Když jsme si tyto lidi zkontrolovali, byli jsme nejednou překvapeni. Jednalo se totiž o lidi radikální ideologie s dlouhou historií potyček se zákonem,“ vysvětluje letištní policie v otevřeném dopise. „Dokonce i dnes je zde přinejmenším 50 stoupenců Islámského státu, kteří pracují na letišti. Mají bezpečnostní placky a přístup do kokpitu letadla.“

Varování kvůli nedostatečné bezpečnosti přišlo ze strany letištní policie jen čtyři dny před tím, než došlo k teroristickým útokům. Podle belgických policejních odborů byla v plánu stávka, o které ministerstvo vnitra informovaly již 18. března. Jejím cílem bylo donutit úřady k zavedení lepších bezpečnostních opatření.

Policie si stěžovala na nedostatečné zdroje, málo uniforem i zastaralou výzbroj.

Navíc na letišti byl zaměstnán například strýc bratrů Bakraouiových Khalid, který jim tak umožnil zjistit si o struktuře letiště co nejvíce. „Pracovali jako uklízeči a v restauraci. Nakonec nedodělali ani střední. Během léta uklízeli letiště,“ řekl o nich nejmenovaný zdroj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…