Velká Británie bude mít zřejmě premiérku

07.07.2016 18:56

Do premiérského křesla ve Velké Británii usedne zcela jistě žena. Konzervativní poslanci totiž do boje vyslali ministryni vnitra Theresu Mayovou a náměstkyni Andreu Leadsomovou. Premiér David Cameron rezignoval poté, co občané v referendu rozhodli o vystoupení z Evropské unie.

Velká Británie bude mít zřejmě premiérku
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Z boje o premiérský post tak vypadl ministr spravedlnosti Michael Gove. Ten skončil až třetí. Další dva kandidáti, někdejší ministr obrany Liam Fox a ministr pro zaměstnanost a penzijní reformu Stephen Crabb vypadli po úterním hlasování.

Původní text ZDE

Nový premiér bude znám do září. Píše o tom server iDnes.cz. Mayová potvrdila roli favoritky a získala 199 hlasů ze 329 možných.

Leadsomová, kterou podpořil jeden z lídrů kampaně pro Brexit Boris, Johnson, si odnesla 84 hlasů. Vítězka duelu bude teprve druhou premiérkou ostrovního království. Dosud jedinou ženou v čele vlády byla známá železná lady Margaret Thatcherová. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…