Velká Británie údajně zachytila komunikaci teroristů o sinajském útoku

06.11.2015 7:13

Britská rozvědka zachytila komunikaci, která naznačila zorganizování velkého teroristického útoku v oblasti Sinajského poloostrova. Napsal to dnes na svém webu britský list The Daily Telegraph. Diskusi teroristů zaznamenali britští agenti až po katastrofě ruského letadla, v níž minulou sobotu zahynulo 224 lidí, napsal list.

Velká Británie údajně zachytila komunikaci teroristů o sinajském útoku
Foto: Archiv
Popisek: Britská armáda

Právě toto odhalení přimělo premiéra Davida Camerona, aby veřejně promluvil o pravděpodobnosti pumového atentátu. Británie následně zakázala všechny lety z egyptského Šarm aš-Šajchu, kde zůstalo uvězněno 20.000 britských turistů. Lety mají být obnoveny dnes, kdy se domů dostane prvních 4000 lidí. Příruční zavazadla budou ale na palubě zakázána, uvedl deník.

Britští činitelé se podle The Daily Telegraphu obávají, že bomba mohla být v ruském letadle propašována do odbavených zavazadel. Vláda uvažuje o tom, že zavede další cestovní restrikce do oblastí, kde operuje Islámský stát. Je znepokojena stavem bezpečnostních kontrol na tamních letištích.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…