Velká investigace Hlídacího psa: Už je jasno, kdo stojí za ParlamentnímiListy.cz

15.08.2016 18:30

Server Hlídacípes.org se rozhodl odhalit, kdo stojí za webem ParlamentníListy.cz a dalšími weby s ním spojenými, jako je například „proruský web Protiproud“, který vede bývalý tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek. Inspirovala jej k tomu kauza hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, který si prý na ParlamentníchListech.cz platil PR články.

Velká investigace Hlídacího psa: Už je jasno, kdo stojí za ParlamentnímiListy.cz
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

Hlídacípes.org zjistil, že ParlamentníListy.cz provozuje firma Our Media, která má na svědomí také již zmíněný Hájkův Protiproud, ale i další názorové weby.

Ukazuje také na údajnou spojitost mezi vydanými články, které promují Michala Haška a zmiňují jej jako nejoblíbenějšího hejtmana v zemi podle výzkumů právě agentury SANEP. „Vlastní proklamace o nezávislosti serveru ParlamentníListy.cz, který měšíčně navštíví v průměru více než 600 tisíc reálných uživatelů, tak dostávají vážné trhliny,“ domnívá se server.

Firma prý navzdory zákonné povinnosti nedodává ani účetní závěrky a výroční zprávy, ze kterých by mohla být změna patrná. O převodu vlastnického podílu však již samy ParlamentníListy.cz informovaly.

V roce 2015 však došlo k jejímu významnému rozšíření o několik dalších projektů. „Do jejího portfolia přibyly loni v létě dvě společnosti – Protiproud s.r.o. a ParlamentnéListy.sk, která provozuje sesterský web na Slovensku.“ A právě v Protiproudu je polovičním vlastníkem bývalý mluvčí Václava Klause „Petr Hájek, který je v Česku řazen mezi proruskou lobby“.

Our Media se tak podle serveru společně s ním podílejí na vydávání propagandistického webu Protiproud.cz, který publikuje radikální názory s protiamerickými konotacemi a naopak sympatiemi k ruské politice Vladimira Putina,“ a to dokonce dvojjazyčně. Česky a rusky.

Our Media se rozšířila i letos, tentokrát o třetinový podíl ve společnosti Praha TV a část Nakladatelství Olympia.

Vyjádření ParlamentníchListů.cz:

Informace v článku jsou nepřesné a v řadě případů lživé. Jihomoravský kraj si objednal na serveru ParlamentníListy.cz pouze publikaci tiskových zpráv a další komerční prezentaci (reklama), která v žádném případě nezasahovala do nezávislosti redakce ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…