Velká skupina voličů už se rozhodla, že vládu by měl vést někdo jako Babiš. Vydání, vyšetřování ani stíhání s tím nehne, odhaduje Plesl

12.08.2017 7:39

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se ve svém dnešním komentáři rozhovořil o předvolebním dárku pro Andreje Babiše (ANO). Toho, a Jaroslava Faltýnka, chce vydat policie k trestnímu stíhání, ve čtvrtek proto požádala Poslaneckou sněmovnu o součinnost.

Velká skupina voličů už se rozhodla, že vládu by měl vést někdo jako Babiš. Vydání, vyšetřování ani stíhání s tím nehne, odhaduje Plesl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Babišovi odpůrci se podle Plesla radují, že tím dosavadní popularita hnutí ANO spadne ze třiceti procent k nule a podnikatel bude nucen opustit vysokou politiku, čímž se věci vrátí tam, kde s výjimkou uplynulých čtyř let byly hned od listopadu 1989. „To jest v perfektním liberálně demokratickém pořádku, kdy se miliardáři nepletli do politiky a vládli nám srdcaři, kteří do politiky nepřišli zbohatnout, o čemž u mnoha z nich svědčí jejich ojetá auta a chudé příbytky,“ zmínil Plesl.

Babišovi příznivci pak naopak podle Plesla souznějí s tím, co jim Babiš říká. Že je to celé spiknutí zkorumpovaného systému.

Důležité, jak míní Plesl, pak v tuto chvíli není, co přesně se kolem Babiše a Čapího hnízda děje, nýbrž to, jaká je společenská nálada. „Ta je na straně Andreje Babiše, protože velká skupina voličů se už dávno rozhodla, že příležitost vést vládu by měl dostat někdo, jako je on. S tím žádné vydání, vyšetřování ani stíhání nehne,“ zmínil Plesl s tím, že Babiš tak dostal krásný předvolební dárek – bude moci vystupovat jako mučedník. 

„Druhá věc je samotná podstata dotačního případu, o nějž v tomto případě zřejmě kráčí. Je naprosto v pořádku, že se jím orgány činné v trestním řízení zevrubně zabývají. Otázkou však je, proč tak činí až nyní. Je-li podezření na spáchání trestného činu tak silné, proč to neudělaly v době, kdy se dotace udělovaly?“ zmínil se závěrem Plesl a dodal, že je dobře, že se případ vyšetřuje. 

„Klíčové je, aby policisté a státní zástupci odpověděli na otázku, zda došlo ke spáchání trestného činu, co nejdříve. Jinak budou opět čelit obviněním, že zasahují do politiky. Tentokrát však nikoli ze strany opozičních stran rozrušených policejním zásahem na Úřadu vlády v roce 2013, nýbrž potenciálním předsedou vlády vzešlým ze svobodných voleb,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…