Velké dusno: Macron nepustil na své akce ruská média a v Moskvě zuří

28.04.2017 19:41

Tým kolem vítěze prvního kola prezidentských voleb ve Francii Emmanuela Macrona vykázal ze svých akcí Ruskem placená média. Rusko tak štáb obvinilo z diskriminace. Píše o tom The Guardian.

Velké dusno: Macron nepustil na své akce ruská média a v Moskvě zuří
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

Na černou listinu u volebního týmu Emmanuela Macrona se dostali zástupci ruské agentury Sputnik a ruské televizní stanice RT. Macronův mluvčí vnímá tato média jako šířící propagandu a falešné zprávy. „Metodické a systematické šíření lží – to je problém,“ uvedl bez dalších podrobností. 

Ruské ministerstvo zahraničí se proti Macronovu rozhodnutí ohradilo ústy mluvčí Marije Zacharovové, jež jej označila za pobuřující. Moskva pak rozhodnutí považuje za diskriminaci ruských médií ze strany prezidentského kandidáta státu, jenž byl historicky ostražitý, pokud šlo o svobodu slova. 

  • Původní text ZDE

Vybírá si však i Macronova soupeřka, kandidátka Národní fronty Marine Le Penová, jež uvedla, že si zvolí ty novináře, kteří ji budou moci během předvolební kampaně doprovázet. Třicítka redakcí proti tomu následně podepsala petici. 

Rusko sice žádného z kandidátů oficiálně nepodpořilo, ale v březnu ruský prezident Vladimir Putin oficiálně přijal Marine Le Penovou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…