Velké zatýkání v Německu: Začalo to jako demonstrace proti imigrantům, pak si ale začali vyřizovat účty jiní

12.01.2016 15:52

V Německu zatkli přes dvě stě pravicových extremistů, kteří se odtrhli od demonstrace protiimigračního hnutí Pegida a vydali se do ulic demolovat auta a rozbíjet výlohy. Jako odvetu jim levicoví radikálové zdemolovali autobus. Informuje The Guardian.

Velké zatýkání v Německu: Začalo to jako demonstrace proti imigrantům, pak si ale začali vyřizovat účty jiní
Foto: Daniela Černá
Popisek: Demonstrace při příležitosti oslavy ročního působení Pegidy v Drážďanech

V pondělí večer proběhla v Lipsku demonstrace protiimigračního hnutí Pegida. Ze vcelku poklidného průvodu se však v jeho průběhu odtrhla skupina více než dvou set extremistů, kteří se vydali do ulic páchat chaos.

Podle lipské policie bylo zatčeno celkem 211 účastníků průvodu poté, co se tito jali demolovat výlohy a auta v levicově orientované čtvrti Connewitz. Policie uvedla, že mnohé z útočníků již dobře a dlouho zná, jelikož se jedná o fotbalové chuligány.

Demonstrace byla zorganizována jako odpověď na násilné činy, které se odehrály po celém Německu v průběhu oslav silvestrovské noci. Krádeže, obtěžování, znásilnění, ze kterých jsou viněni především uprchlíci.

A právě z této demonstrace se utrhla skupina chuligánů, která má na svědomí mnoho zničených aut, rozbitých oken, dokonce i zapálili jednu budovu.

Jako odpověď na jejich řádění jim přítomní levicoví radikálové zničili autobus, který si chuligáni objednali. Celkem ten večer zaznamenala policie 57 přestupků.

Německo v současnosti zažívá strmý růst kriminality, kterou mnozí připisují krajně pravicově orientovaným skupinám a také velkému množství příchozích žadatelů o azyl, kterých je více než jeden milion.

Fotbaloví chuligáni se tak v průběhu jednoho týdne domluvili zřejmě již podruhé na tom, že vykonají na uprchlících odvetu. První taková událost nastala v neděli, kdy organizované skupiny Němců napadaly v ulicích Kolína nad Rýnem cizince.

reklama

autor: spa

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …