Velký bratr čeká. Invaze nepřijde vojensky, ale přes internet, varuje Michael Kocáb

27.06.2016 11:49

Rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie vnímá hudebník Michael Kocáb jako potencionální bezpečnostní hrozbu pro Českou republiku. Mohli bychom se prý totiž znovu dostat pod vliv Moskvy.

Velký bratr čeká. Invaze nepřijde vojensky, ale přes internet, varuje Michael Kocáb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

Myslet si, že Rusko pro nás pětadvacet let po sametové revoluci nepředstavuje bezpečnostní hrozbu, by bylo dle Kocába krátkozraké. „Bylo by zbytečné strašení obyvatelstva tvrdit, že bude další invaze. Ale může dojít k tak zásadnímu vlivu ruských vlivových agentur, a oni už to dělají přes internet a různé facebooky, že mohou dostat opět naše obyvatele do takové polohy strachu a obav něco kecnout. Je to reálné riziko a musíme se tomu bránit,“ myslí si.

Rusko pod Vladimirem Putinem Kocáb charakterizuje jako „takovou polodemokracii s lehce polototalitními prvky“. Ruský prezident dle jeho názoru opět navázal na tradiční velkoruskou expanzivní politiku, což údajně názorně dokládá anexe Krymu.

V tomto kontextu hudebník vnímá rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie jako bezpečnostní hrozbu pro Českou republiku. „Pro nás je to krajně riskantní záležitost, protože kdyby následoval rozpad nebo nějaké uvolnění struktur Evropské unie, tak se tím rozvolní i naše bezpečnostní záruky a tady opravdu čeká ‚velký bratr‘,“ varuje Kocáb s tím, že se opět můžeme reálně dostat pod vliv Ruska.

Celý rozhovor k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…