Velký problém Lubomíra Zaorálka, hlásí Slonková. Vypadl prý kostlivec ze skříně, jde o Rusko

04.12.2017 9:11

Na slabé místo končícího ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) se zaměřila na serveru Neovlivní.cz novinářka Sabina Slonková. Konkrétně jde o veřejnosti neznámého ostravského podnikatele Petra Kovaříka, jenž patří podle Slonkové mezi klíčové spolupracovníky Zaorálka.

Velký problém Lubomíra Zaorálka, hlásí Slonková. Vypadl prý kostlivec ze skříně, jde o Rusko
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Kovařík Zaorálkovi pomohl konsolidovat Černínský palác i rozhádanou severomoravskou stranickou buňku. Zároveň však také představoval Zaorálkovo slabé místo – díky svému byznysu na Ukrajině a kontaktům. Ty jej dokonce dostaly do hledáčku tajných služeb.

Na Ukrajině totiž podle všeho podnikal s lidmi napojenými na aparát Viktora Janukovyče (bývalý prezident podporovaný Ruskem). Kovařík si také z Ukrajiny přivezl druhou manželku, jejíž otec před odchodem do důchodu zastával významné postavení v ruských bezpečnostních složkách. Tchán pracoval roky na vedoucí pozici v ruském kosmické programu, vypátral nyní server Neovlivní.cz.

Server Neovlivní.cz také konstatuje, že o Kovaříka se zajímají hned dvě tuzemské zpravodajské složky, jež ho prověřují kvůli podezření ze spolupráce s tajnými službami cizího státu. I to však nebránilo Zaorálkovi v tom, aby z Kovaříka udělal svého poradce pro Ukrajinu a byl rovněž jedním z jeho nejbližších spolupracovníků.

Původní text ZDE

Jak uvedl serveru Zaorálek, Kovaříka nikdy za žádné riziko pro sebe nepovažoval. „Znám jeho zájmy i duchovní background,“ podotkl Zaorálek. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…