Velkých ryb jsou plné sítě. Boj s korupcí se daří, chválil John na radiu Bonton

21.07.2012 18:29

Hostem rádia Bonton byl v sobotu předseda Věcí veřejných Radek John. Uvedl, že je velmi spokojen s tím, jak se daří odhalovat korupci a policie postupuje do stále vyšších pater politiky.

Velkých ryb jsou plné sítě. Boj s korupcí se daří, chválil John na radiu Bonton
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

John prohlásil, že toto léto je pro něj skvělé, jelikož se daří odhalovat korupci a chytat vysoce postavené zloděje. Dlouho se podle něj čekalo na velkou rybu. „Teď najednou máme ryb plné sítě,“ prohlásil. „Jestli přijdou další žádosti o další poslance, tak je zařadíme hned na další schůzi,“ řekl optimisticky.

Kalousek se bojí, že na něj dojde

Fakt, že vláda přestála další hlasování o důvěře, Johnovi moc radost neudělal. „To, že v té vládě sedí lidé jako pan Kalousek, který tlačí na policii a tím útočí na celý demokratický systém...“ podivuje se předseda VV. Uvedl, že systém, díky kterému se nakoupily například předražené letouny CASA, nastavil právě ministr financí Miroslav Kalousek, který se bojí, že dojde i na něj.

K situaci ve VV John řekl, že je z takových lidí velmi smutný. „Vzhledem k našemu etickému kodexu by se sněmovně neměli být LIDEM v čele s paní Peake, ale ani odpadlíci (Kristýna Kočí, Jaroslav Škárka a Stanislav Huml pozn. red.),“ myslí si. John také řekl, že s vicepremiérkou Karolínou Peake ani s dalšími odpadlíky z VV nemluví.

„Strašně se těším, až napíšu knížku o tom, jak to doopravdy chodí v politice. A to bude teda horor,“ slibuje John. Zamyslel se ale nad tím, že výdělek by měl ve výsledku asi větší, kdyby knihu nenapsal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…