Velmi tvrdá odpověď Tomáši Halíkovi za to, co řekl včera u Moravce. Zapojen i Miloš Zeman

15.12.2014 12:20

Odpůrcům islámu sdruženým v iniciativě „Islám v České republice nechceme“ se nelíbí vládní návrh zákona rozšiřující pravomoci Úřadu veřejného ochránce práv. Ombudsmanka Anna Šabatová by tím prý dostala nástroj, kterým by je mohla pronásledovat. Jelikož neví, jak parlament rozhodne, chtějí si pojistit prezidentské veto. A tak napsali hlavě státu dopis.

Velmi tvrdá odpověď Tomáši Halíkovi za to, co řekl včera u Moravce. Zapojen i Miloš Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlící se muslimové

Anketa

Považujete za svou morální povinnost přijmout do ČR uprchlíky ze Sýrie, Afriky či odjinud, kde je bída nebo se tam válčí?

43%
57%
hlasovalo: 22598 lidí

Iniciátoři dopisu, který svým jménem zaštítil předseda iniciativy proti islámu v ČR Martin Konvička, označovaný médii za islamofoba, hned v úvodu přiznávají, že s některými prezidentovými politickými kroky nesouhlasí. V čem se s českou hlavou státu ale shodnou, je odpor k politickému islámu.

„Vážíme si Vašich jasně formulovaných námitek vůči islámské theokraticko-totalitní ideologii i Vaší nebojácnosti, s níž na tuto problematiku už léta na různých fórech upozorňujete, čímž vzdorujete snahám vlivných segmentů české i evropské společnosti o politiku appeasementu vůči oné staronové totalitní hrozbě,“ stojí v dopise, který dorazil i do redakce ParlamentníchListů.cz.

Anketa

Jaký byl dle vás rok 2014 pro Českou republiku?

11%
hlasovalo: 24532 lidí

CELÝ DOPIS ZDE

Snahy jistých kruhů o appeasement s politickým islámem, mezi něž by se včerejším vystoupením v pořadu Otázky Václava Moravce mohl počítat i kněz Tomáš Halík, podle nich mohou získat velkou posilu v podobě rozšíření pravomocí pro úřad Veřejného ochránce práv. Vláda totiž navrhuje, aby tento úřad dostal právo podávat tzv. antidiskriminační žaloby a aby mohl požádat Ústavní soud o zrušení diskriminujících paragrafů v českých zákonech. Současná ombudsmanka Anna Šabatová, která je prý známá svým kladným postojem k islámu, by tak mohla využít těchto práv k pronásledování kritiků islámu a tím k posilování islámské přítomnosti v ČR. A to se bojovníkům proti islámu vůbec nezamlouvá. 

Odpůrci islámu sdružení v iniciativě „Islám v České republice nechceme“ proto hodlají využít všech dostupných zákonných prostředků, aby přiměli poslance tuto vládní zákonnou předlohu odmítnout. Protože však nevědí, jak Parlament o předloze nakonec rozhodne, vyzývají prezidenta, aby v rozhodujícím okamžiku zůstal věrný svému pohledu na islámské nebezpečí, a předlohu, pokud ji parlament schválí, vetoval.

„Pane prezidente, uvědomujeme si, že současná politická situace v zemi ani Vaše situace nejsou vůbec jednoduché. Přijměte od nás alespoň přání pokojně prožitých Vánoc, mnoha úspěchů v novém roce a co nejpevnějšího zdraví – tato země Vás ještě může potřebovat,“ přeje vedle jiných i předsedkyně České suverenity Jana Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…