Velvyslanci popřáli Čechům hezké Vánoce. Schapiro zpíval koledu

23.12.2016 21:35

Originální vánoční přání si pro letošní rok připravilo několik zahraničních ambasád v České republice. Britská velvyslankyně Jan Thompsonová dnes popřála Česku veselé Vánoce ve videu společně se svou kočkou a v češtině. Americké velvyslanectví zveřejnilo krátký klip, kde velvyslanec Andrew Schapiro společně se zaměstnanci zpívá známou českou koledu, píše ČTK.

Velvyslanci popřáli Čechům hezké Vánoce. Schapiro zpíval koledu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční ozdoba

„Byl to náročný rok, nejen pro Velkou Británii, ale pro celý svět. Ale teď nás čekají Vánoce,“ říká ve vzkazu Thompsonová s červenobílou čepičkou u vánočního stromku. V náručí chová jednu ze dvou koček, které obývají barokní palác na Malé Straně, kde ambasáda sídlí. „Přeji vám veselé Vánoce a šťastný Nový rok a uvidíme se v roce 2017,“ pokračuje přání Thompsonové.

Pro vánoční video se letos rozhodla také americká ambasáda. Ve čtyřminutovém klipu vystupují zaměstnanci velvyslanectví, kteří připravují výzdobu v rezidenci v pražské Bubenči. Když zkontrolují, zda jsou připravené ozdoby, světýlka i vaječný koňak, začnou zpívat koledu „Půjdem spolu do Betléma“. Při průchodu budovou se přidávají další lidé a nakonec i Schapiro. Ten pak v závěru videa částečně česky a částečně anglicky přeje šťastné svátky a společně s kolegy za doprovodu kytary zazpívá ještě jednou refrén známé písně.

Veselé Vánoce a šťastný rok 2017 přejí Česku i další zastupitelské úřady. Většina z nich však volí konzervativnější způsob. Na sociálních sítích sdílí přání zobrazující tradiční symboly Vánoc – ozdobené stromečky, zasněženou krajinu či svíčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…