Veřejnoprávní instituce by neměly myslet komerčně, míní Klasnová

04.01.2012 22:22

V Přerově nad Labem ve Středočeském kraji vlastní Český rozhlas zámeček, který získal před lety od státu za korunu, dnes by ho chtěl prodat za dvacet milionů, proti jsou nejen zdejší zastupitelé, ale také někteří parlamentní politici. Za zmínku stojí, že proti prodeji zámečku soukromníkovi lobbují napříč politickými stranami. Jednou z odpůrkyň prodeje je i poslankyně Kateřina Klasnová (VV).

Veřejnoprávní instituce by neměly myslet komerčně, míní Klasnová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Místostarostka Přerova nad Labem Irena Gregárková (ODS) se domnívá, že by bylo mnohem lepší, kdyby stavbu získalo Polabské muzeum, jehož zřizovatelem je Středočeský kraj. Podobně o věci smýšlí i poslankyně Kateřina Klasnová (VV), která však obratem dodává, že se do záležitosti prodeje vložila na žádost místostarostky a jde jí především o to, aby se ze zámečku mohla těšit široká veřejnost. Pokud by se zámeček octl v rukou soukromníka, tento cíl by mohl být ohrožen, uvedla ve svém prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

"Nejsem si jista, že by veřejnoprávní instituce měla myslet komerčním způsobem," řekla Klasnová s tím, že svou snahou nijak nepomáhá hejtmanovi Středočeského kraje Davidu Rathovi (ČSSD), ten totiž v minulosti proti prodeji zámečku také protestoval.

Skutečností zůstává, že český rozhlas nemůže o případném prodeji rozhodnout bez souhlasu Rady Českého rozhlasu. To, že se rada bude prodejem zabývat, potvrdila i její předsedkyně Dana Jaklová, která však nechtěla předem předjímat, jak toto jednání dopadne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …