Veřejnoprávní médium zveřejnilo velmi ošklivou anketu. Kalousek si "podal" generálního ředitele

11.06.2015 20:45

Český rozhlas uspořádal anketu o to, kdo je nejvzornější historickou postavou v našich dějinách, ale také o nejzápornější postavu našich dějin. Zajímavé je, že za největší hrdiny jsou považováni Jan Hus, T. G. Masaryk a Václav Havel, který se ale objevuje i mezi zápornými postavami, kde na celé čáře zvítězil Klement Gottwald. Na desátém místě se ovšem ocitl i exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), kterého to pěkně dopálilo.

Veřejnoprávní médium zveřejnilo velmi ošklivou anketu. Kalousek si "podal" generálního ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Na sociální síti Facebook Kalousek ocenil, že v žebříčku nejhorších postav našich dějin skončil až desátý, a to i díky několika českým či československým prezidentům. Vůbec nejhorší postavou našich dějin je prý první komunistický prezident Klement Gottwald, ale už třetí je současný prezident Miloš Zeman, čtvrtý Václav Havel, pátý Václav Klaus, sedmý Edvard Beneš a osmý Gustav Husák. Až devátý skončil nacistický státní ministr Karl Hermann Frank, který se podílel na rozbití Československa v roce 1938, a desátý je Kalousek.

  • Více k anketě ZDE

„Veřejnoprávní instituce (ČRo) s jasně definovaným posláním zveřejňuje k 70. výročí druhé světové války anketu, podle které hlava zahraničního odboje – prezident Edvard Beneš – škodil českému národu mnohem více než Karl Hermann Frank. Mluvčí ČRo pak tento skandál obhajuje řečmi o objektivním a prospěšném průzkumu, jehož otázka byla konzultována s odborníky. Fakt to skoro nikomu nevadí?! To jsem tak přepjatý jenom já? V takovém případě se omlouvám...,“ napsal exministr financí.

Místopředseda TOP 09 nechápe smysl této ankety, ačkoli uvítal, že dopadl lépe než naši prezidenti, ale sečteno, podtrženo, pokud by snad ředitel ČRo Peter Duhan hledal důvod k rezignaci, po zveřejnění této ankety by ho prý určitě našel. Dodejme, že mezi hrdiny je na devátém místě sv. Václav a na desátém Josef Mašín.

Celé znění komentáře Miroslava Kalouska:

Český rozhlas uspořádal anketu s otázkou: Koho považujete za nejzápornější postavu našich dějin? Nevím, jak moc profesionálně se této anketě ČRo věnoval, nicméně neváhá zveřejnit v přehledné tabulce průběžné výsledky. Měl bych být zřejmě potěšen, že jsem škodil svému národu méně, než pět bývalých a jeden současný prezident republiky a ubližoval jsem mu pouze tak jako Karl Hermann Frank. To, co opravdu nechápu, je smysl této ankety. Pokud generální ředitel Peter Duhan hledal pádný důvod pro svou rezignaci, tak ho našel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…