Věřím panu Ślachtovi, ne vedení policie. Na podporu plukovníka na odchodu koluje zemí petice

13.06.2016 21:43

Bouře kolem plukovníka Roberta Šlachty z ÚOOZ stále neutichá a pravděpodobně v nejbližších dnech ještě neutichne. Do celého sporu se totiž vloží prezident Miloš Zeman a tento týden se uskuteční také koaliční dohodovací řízení právě o reorganizaci policie. Ozývají se však i další občané České republiky, kteří se chtějí ke kauze vyjádřit.

Věřím panu Ślachtovi, ne vedení policie. Na podporu plukovníka na odchodu koluje zemí petice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Dosluhující šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta se vzepřel připravované reorganizaci policie, a než by ji podpořil, raději se rozhodl odejít do civilu. Ačkoli původně předpokládal, že bude policistou po celý život.

Přestože je reorganizace policie výsostně v kompetenci nezávislého policejního prezidenta Tomáše Tuhého, stalo se z ní výbušné politické téma, dokonce tak výbušné, že hrozí rozpad vlády, protože se za Roberta Šlachtu postavilo hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem. Majitel Agrofertu a současný ministr financí naznačuje, že se koaliční sociální demokracie snaží ovládnout policii a dostat pod kontrolu útvar, který se nebojí zasahovat ani proti politikům. A zdá se, že někteří občané dávají Andreji Babišovi za pravdu. Podepsali petici na podporu Roberta Šlachty.

„Považuji Roberta Šlachtu za odborníka, důvěřuji jeho práci a trvám na jeho setrvání ve funkci u Policie ČR. Chci takovou policii, které věřím. Ne takovou, která se řídí heslem ‚kam vítr, tam plášť‘ a jde na ruku lobbistům nebo komukoli jinému. Robert Šlachta se svým týmem má ve své práci dlouhodobě skvělé výsledky a chci, aby u Policie pokračoval a dělal dál skvěle svoji práci. Nesouhlasím s takovou reorganizací, se kterou nesouhlasí Robert Šlachta a jeho lidé, protože jí nevěřím,“ napsala autorka Jindřiška Pavlová.

Její elektronickou petici prozatím podepsalo 188 občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…