Věříš v islám? Tak táhni. Článek, který byl zcenzurován

05.06.2017 10:50

Člen politické strany Patrioti Leoš Prokeš napsal článek, v němž natvrdo prohlásil „Věříš v islám? Tak táhni!“ A umístil ho na blog iDnes.cz. Za dvě minuty se nestačil divit. Text zmizel.

Věříš v islám? Tak táhni. Článek, který byl zcenzurován
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Leoš Prokeš se obul do muslimů. A se zlou se potázal. „Dobrý den, Váš text jsme byli nuceni stáhnout na Váš osobní blog, protože jste porušil kodex blogera. Tam mimo jiné stojí: Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Svými články nesmí vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady,“ napsali mu správci blogu.

Politik neváhal a jak vyjádření blogu, tak cenzurou upravený článek uveřejnil na sociální síti Facebok.

V textu konstatuje, že z počátku byli Evropané teroristickými útoky v EU zaskočeni, ale teď jsou čím dál víc otupělejší. Jaksi si na tu hrůzu zvykají. Leckdy už si přečtou jen titulky o teroristickém útoku. Čeští politici sice tu a tam pronesou nějaký ten silnější výrok, ale spíše se krotí. Podle Prokeše by se přitom ještě dal dohledat výrok šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který před časem mluvil o potápění lodí s migranty.

Zdá se, že Evropané se s teroristickými útoky už moc netrápí. Stále se mluví o potřebě se semknout, o tom, jak nesmíme podlehnout, a tím to skončí. Kdyby teroristé zavraždili někoho slavného, zřejmě by se začaly dít trochu jiné věci. Kvůli atentátu na rakouského následníka trůnu byla rozpoutána první světová válka. Kdyby v těchto dnech zemřel v důsledku teroristického útoku, možná by bylo přijato nějaké radikální řešení. Ale dokud umírají jen „obyčejní lidé“, tak se podle mínění Prokeše nic nezmění.

Přitom by podle politika stačilo držet se jednoduchého pravidla. „Jednoduché řešení: postavit do řady všechny a vyhostit z Evropy. Věříš v Islám? Tak táhni! Jsme Evropané, máme svá pravidla a nechceme, aby je někdo měnil!“ napsal.

Leoš Prokeš doslova napsal:

    Evropská politika - vraždění v přímém přenosu bude samozřejmostí!
    5. 06. 2017 8:23:10
    Když začaly první teroristické útoky na Evropany, většina obyvatel ČR byla zděšena. Informace o útocích plnily všechna média a probíhaly diskuse mezi politiky a veřejností.

    Politici přesvědčili české občany o jejich bezpečí a ujistili je, že mají vše pod kontrolou. Padlo i několik závažných výroků jednotlivých politiků, šlo ovšem jen o klasický populismus. Příkladem je Andrej Babiš, který mluvil o potápění lodí přímo na moři a boji s migrací hned v jejím počátku. Ovšem boj s migrací by mu přitížil v soukromém podnikání a jít proti EU si nemůže dovolit. Podobných nesouhlasných projevů s migrací bylo politiky vyřčeno mnoho, ale zatím vidíme jen boj o křesla do poslaneckých lavic.

    V současnosti se občané ČR o teroristické útoky tak nezajímají, stěží si přečtou jen titulek článku.

    Teroristické útoky na Evropu jsou jakousi samozřejmostí, tak nějak jsme to přijali a jsme přesvědčeni o tom, že se dějí v jiných státech EU. Přestaneme jezdit do Paříže a Londýna. Když v cestování vynecháme tato města, bude zřejmě vše v pořádku. Jsme Evropané, co když se zaútočí i v Česku? Pak se budeme hlásit hrdě k Evropě a chtít pomoci?

    Islámský terorismus je promyšlený, Islamisté podnikají teroristické útoky na obyčejné lidi. Aspoň prozatím nepodnikají útoky na významné osobnosti. Historicky je známo, že když někdo podnikne atentát ve jménu přesvědčení, náboženství či národnosti na někoho významného, začne se situace řešit ihned.

    Atentát na Františka Ferdinanda v Sarajevu, jenž byl spáchán na následníka rakousko-uherského trůnu, byl záminkou k vyhlášení války Srbsku Rakousko-Uherskem a je považován za příčinu první světové války.

    Atentát na Heydricha znamenal vyhlazení obcí Lidice a Ležáky a popravu mnoha osob.

    Jednoduché řešení: postavit do řady všechny a vyhostit z Evropy. Věříš v Islám? Tak táhni! Jsme Evropané, máme svá pravidla a nechceme, aby je někdo měnil!

    Ale dokud bude IS vraždit lidi bez politického statusu, nic se nezmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…