Věříte prý nejvíce tomu, co vám řeknou ČT24 a Český rozhlas. Tak to vyšlo průzkumníkům v Británii

16.06.2018 14:27

Server Českého rozhlasu nahlédl do zahraničních zpráv a zjistil, že podle zprávy Digital News Report od Reuters Institute a Oxfordské univerzity mu Češi, Moravané a Slezané věří. A ještě více prý věří zprávám, které prezentuje server ČT24. A jak si stojí server ParlamentníListy.cz? Nahlédněte.

Věříte prý nejvíce tomu, co vám řeknou ČT24 a Český rozhlas. Tak to vyšlo průzkumníkům v Británii
Foto: Autodrom Most
Popisek: Natáčení České televize na Autodromu Most

České mediální scéně poslední dobou vévodí téma šíření dezinformací. Tvrdí to alespoň Václav Štětka z britské Loughborough University, který měl na starosti českou část zprávy. Dokument věnuje pozornost celkem 37 zemím. Výsledný text se opírá o názor 74 tisíc oslavených respondentů z různých částí světa.

V České republice je prý nejdůvěryhodnější mediální značkou ČT24. Následuje Český rozhlas. Na stupni vítězů stanuly ještě Hospodářské noviny. Bramborovou medaili obdržel server Seznam.cz a pátý v pořadí je server Aktuálně.cz.

Pokud jde o nejsledovanější české informační zdroje, nejlépe si prý stojí Česká televize, Seznam.cz a Nova. Je zajímavé, že oproti poslednímu průzkumu významně stoupla sledovanost TV Barrandov – z 12 procent na 19 procent. Štětka má za to, že generální ředitel a majitel televize Jaromír Soukup vděčí za svůj úspěch tomu, že vyhrocuje vysílání a dává prostor především populistickým a radikálním politikům.

„Po loňských parlamentních volbách, které posílily pozici populistických stran, rostou obavy z pokusů omezit politickou nezávislost veřejnoprávních médií. Navzdory tomu, veřejnoprávní televize a rozhlas jsou i nadále mezi nejvíce užívanými a důvěryhodnými médii,“ stojí také ve zprávě.

Mezi deseti nejdůvěryhodnějšími zpravodajskými značkami se nalézá i server ParlamentníListy.cz; v hodnocení, v němž je Česká televize první, obsadil devátou příčku. Stojí si tak líp než Blesk, který je dvanáctý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…