Věřte Babišově vládě a dělejte, co říká! Prymulova akce za 50 milionů

28.10.2020 9:37

Vláda Andreje Babiše (ANO) sama přiznává, že selhala. Selhala v komunikaci s lidmi. Teď chce důvěru občanů získat zpět. Kampaní za 50 milionů korun.

Věřte Babišově vládě a dělejte, co říká! Prymulova akce za 50 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula a Andrej Babiš

Server Aktuálně.cz má k dispozici materiál, ve kterém stojí, že koaliční vláda ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše selhala. Selhala v komunikaci s občany. Na závažné nedostatky v komunikaci upozornil i končící ministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Českou společností se šíří dezinformace o koronaviru a až dva miliony lidí, přibližně 20 procent populace, odmítají nosit roušky. Lidé, kteří všemožná opatření vlády dodržují, jsou prý také nespokojeni. Vláda má k dispozici materiály, v nichž jsou nálady občanů zachyceny, a ví, že se lidé na kabinet zlobí, protože jen vydává zákazy a příkazy, aniž by u každého příkazu vysvětlil, proč tak činí, jaký to bude mít dopad na společnost, když dodržována budou, a co se stane a kdy se to stane, pokud dodržována nebudou.

Prymula proto nechal připravit novou strategii komunikace. Tu bude mít na starosti Ministerstvo zdravotnictví. Má být spuštěna velká informační kampaň, jejímž cílem je obnovit důvěru občanů ve vládu Andreje Babiše. Kampaň poběží v televizi, v rádiu i v dalších médiích. Má ukázat i to, jak v první linii bojují s epidemií lékaři.

„Tisková média jsou důležitým médiem s informační rolí. Na samém začátku budou využity falešné přebaly deníků pro zvýšení pozornosti a identifikaci komunikované zprávy. Následně budou používány zejména celostránkové a půlstránkové formáty v denících a magazínech, umístěné v první polovině titulu. Venkovní reklama bude kombinovat všechny dostupné typy a formáty,“ rozvedlo myšlenku Ministerstvo zdravotnictví.

Lidé uslyší nebo si přečtou výzvu, aby opravdu zůstávali doma, protože v podstatě každý má v rodině někoho, koho by mohl koronavirus fatálně ohrozit, Zazní i výzva určená pro dobrovolníky, aby v těžké situaci pomohli nemocnicím. Nebudou chybět ani doporučení, jak si posílit imunitu běžnými cestami.

Není přitom bez zajímavosti, že už Bohuslav Sobotka jako premiér za ČSSD dával za úkol Ministerstvu obrany připravit plány pro komunikaci mezi úřady a s veřejností pro případ krize. Plán však dnes, ani tři roky poté, co Sobotku v pozici premiéra nahradil Andrej Babiš, Sobotkův ministr financí, neexistuje v kompletní a použitelné podobě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…