Veselo kolem internetové hvězdy, pro kterou chce pirát státní vyznamenání. Vyjádřil se Ovčáček, z Šafrova fóra přiletělo slovo o ubožácích

06.04.2019 16:30

O novince, že historicky poprvé se objevuje na seznamu nominovaných na státní vyznamenání také člověk ze světa youtuberů, konkrétně Karel Kovář alias Kovy, jsme již informovali. Na to se ozvala ostrá kritika a to především i proto, že mladý influencer rovnou avizoval, že z rukou úřadujícího prezidenta Miloše Zemana by vyznamenání nepřevzal. Pořádně tím namíchl hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který ho nazval mladým bolševikem, za což si sám u Šafra vysloužil označení ubožák.

Veselo kolem internetové hvězdy, pro kterou chce pirát státní vyznamenání. Vyjádřil se Ovčáček, z Šafrova fóra přiletělo slovo o ubožácích
Foto: repro Youtube
Popisek: Youtuber Kovy

Youtubera Karla Kováře alias Kovyho – který svou tvorbu zaměřuje i na politiku a vážná společenská témata a neváhal spojit síly s projektem Jeden svět na školách – se rozhodl navrhnout na vyznamenání za zásluhy nižšího řádu v oblasti vzdělávání pirátský poslanec Tomáš Martínek.

Obvykle je zvykem, že vyznamenání z rukou hlavy státu přebírají nejrůznější vědci, lékaři, vojáci nebo zasloužilí umělci. Objevují se názory, že Kovy nemá sebemenší šanci medaili získat. On sám ale rovnou upřesnil, že nic takového si stejně převzít ani neplánuje. „Schválen nebudu, a i kdybych byl, tak z rukou úřadujícího prezidenta to nedokážu převzít,“ řekl jasně Kovář.

Více jsme psali ZDE

Jeho slova do běla rozpálila hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Okamžitě se podělil o svůj názor, který na mladého Kovyho má, na sociální síti. Youtubera nazval angažovaným svazáčkem, kterému stejně nikdo nic nenabízí a nabízet nebude. Zvedlo ho doslova ze židle, že si Kovy dovolí ideově vykřikovat, že si od současné hlavy státu nic nevezme. „Tihle mladí bolševici jsou v každé době stejní,“ shrnul Ovčáček.

A tím si vysloužil porádně peprnou reakci od redaktora a komentátora z Šafrova fóra Viléma Bessera. K Ovčáčkovu „hysterickému“ záchvatu napsal, že si asi neuvědomuje, že je pouze bezvýznamným nižším úředníkem. „Jeho názory jsou stejně podstatné jako bzučení hmyzu, nazývá youtubera svazáčkem a bolševikem,“ napsal Besser.

„Bývalý redaktor komunistických Haló novin někoho kádruje a vykládá o něm, že je bolševik. Je to absurdní, jako celé Ovčáčkovo fungování na Pražském hradě,“ pokračoval komentátor, podle kterého Ovčáček coby neúspěšný novinář zkrátka neunáší fakt, že za pár let se o něm bude vědět pouze to, že se choval jako podrážděná puberťačka. „Ubožáci s Ovčáčkem v čele nadávají Kovymu. Závidí mu, že dokázal víc než oni,“ shrnul.

Zato Kovy bude podle Besserových slov stále tím, kdo v mladém věku dělal rozhovor s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. „Je nejúspěšnějším a nejpopulárnějším youtuberem u nás, jehož kanál odebírá přes 760 tisíc lidí, což je o ‚trochu‘ víc, než Ovčáčkových 19.820 sledujících na Facebooku,“ podotkl.

Původní zdroj ZDE

Nesouhlasí proto s tvrzením, že by Kovy neměl být vyznamenán, když nic nedokázal. „Pravděpodobně už nyní dokázal víc, než všichni hateři, kteří mu teď nadávají a hlavně, Kovy se o žádný metál nehlásí,“ zdůraznul s tím, že tento youtuber to má v hlavě srovnané, na rozdíl od lidí, jejichž sprosté vzkazy se od pátku šíří po internetu.

Závěrem Besser zhodnotil, že tohle prostředí stejně není nic pro Kovyho. „Do konceptu hradní zatuchliny zapadat nikdy nebude. Navíc, když natočí video, v němž nejen řekne, že by si metál, který stejně nepadá v úvahu, od Zemana nevzal, ale především sám uzná, že nemá za co tak významné ocenění dostat,“ uzavřel, že Vyskočilové, Krampolové, Renčové a jim podobní to stejně nikdy nepřipustí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…