Veselý islám. Turecký kazatel varoval před masturbací. Neuvěříte, co se vám prý při ní může stát

20.06.2015 9:45

Komentátor Benjamin Kuras v týdeníku Reflex pobaveně okomentoval informaci o nové muslimské fatwě. Vyznavači islámu se nejnověji musí zříci některých sexuálních praktik, například masturbace. Kuras k tomu dodává, že s Mohamedovou vírou očividně může být i zábava.

Veselý islám. Turecký kazatel varoval před masturbací. Neuvěříte, co se vám prý při ní může stát
Foto: Redakce
Popisek: Benjamin Kuras

Podle nové fatwy islámských učenců bychom se, zvláště pak pokud jsme muslimové, měli zdráhat masturbace. Mohla by nám z ní totiž v posmrtném životě otěhotnět ruka, a její potomci by se hlásili u Alláha o svá dědická práva. „A vy byste o ně museli pečovat,“ píše Kuras.

Vyhlášení nové fatwy je spojeno se jménem tureckého televizního imáma jménem Mücahid Cihad Han. Podle Kurase je to přitom mnohem účinnější varování než klasická ateistická verze moravských maminek: „Nehraj si se šulínkem, nebo ti zčerná a upadne!“

Masturbaci jako trestný čin si prý televizní imám nicméně klasifikovat netroufl, neboť v koránu o ní není jediná zmínka. Prorok a jeho spolubojovníci měli totiž tolik manželek, konkubín a otrokyň, že na masturbaci neměli čas pomyslet. Zmiňují se o ní stručně jen hadísy, a ty ji spíš povolují jako krajní případ sebezáchrany před pokušením znásilnit ženu patřící bližnímu.

Zato Nasruddin z Buchary, z pověstí známý súfistický mudrc mulla, podle Kurase masturbaci věnuje zvláštní pozornost. „S těžkými bolestmi hlavy a chronickou malátností totiž navštívil místního felčara, který se ho zeptal, jak často souloží,“ přidává Kuras ihned příhodu muslima, který byl fatwou zaujat.

Za rozbřesku se svou první ženou, po snídani s druhou ženou, po obědě s třetí ženou, po večeři se čtvrtou ženou. Mezitím někde ještě s jednou otrokyní, druhou otrokyní a třetí otrokyní. A pak ještě třikrát týdně si zajdu do bordelu,“ popisuje Kuras Nasruddinovu odpověď, pročež mu felčar poví, že to má určitě z toho.

Alhamdulillah barak allahufik (Alláhovi dík a požehnání na věky věků),“ děkuje Nasruddin. „Já už jsem se děsil, že to mám z té masturbace,“ vysvětlil felčarovi své obavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…