Veteráni už se na to nemohli dívat. Nabídli Stropnickému pomoc při obraně vlasti před běženci

23.12.2015 9:41

Sdružení válečných veteránů se rozhodlo bránit vlast před běženci. Kritizuje zároveň bezzubou politiku EU v uprchlické krizi. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) jejich iniciativu vítá. Píší o tom Lidovky.cz.

Veteráni už se na to nemohli dívat. Nabídli Stropnickému pomoc při obraně vlasti před běženci
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Jsme pro solidaritu, ale ne za cenu zničení vlastní společnosti a kultury,“ píší v prohlášení veteráni. Podle nich uprchlíci, které viděli během misí, vypadali jinak než ti, co míří nyní do Evropy. V případě, že chtějí jen do Německa a stěžují si na stravu v záchytných táborech či na omezení pohybu, nejsou to váleční uprchlíci a měli by být odesíláni zpět do země svého původu.

Podle veteránů jsou mezi uprchlíky i členové teroristických skupin. „Nechceme nečinně sledovat zbabělou střelbu na Pařížany, teroristické útoky na pasažéry civilních letadel, středověké sadistické zabíjení zajatců podřezáváním, upalováním v klecích nebo rozmetáním trhavinou,“ uvádějí.

Dle slov ministra Stropnického je chvályhodné, že vojáci, kteří jsou již povětšinou v záloze, mají stále zájem o obranu a bezpečnost země. Sdružení má v současné době kolem 1500 členů.

Původní text čtěte ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…