Většina Rusů chce Putina dále jako prezidenta, odhalil průzkum. Na ten se pak podíval Romancov a pravil...

16.11.2016 16:12

Většina Rusů by ráda viděla Vladimira Putina po skončení jeho současného volebního období opět v prezidentském křesle. Vyplývá to z průzkumu nezávislého centra Levada. Informoval o tom web Českého rozhlasu.

Většina Rusů chce Putina dále jako prezidenta, odhalil průzkum. Na ten se pak podíval Romancov a pravil...
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Zatímco nyní chce, aby byl Putin opět prezidentem, 63 procent Rusů, před čtyřmi lety, kdy Putin nastoupil potřetí do funkce, si ho v úřadu znovu přálo vidět jen 34 procent dotázaných.

  • Celý text je ZDE

Úměrně s Putinovou šancí na znovuzvolení klesla šance pro ostatní kandidáty, píše dále web veřejnoprávního rozhlasu. V tom samém průzkumu se Levada Rusů zeptala i na to, jestli věří, že by se do roku 2018 mohl objevit lídr schopný současného prezidenta nahradit. Téměř polovina – 49 procent Rusů je přesvědčených, že ne. Je to nejvyšší počet od zmiňovaného roku 2012. Tehdy byla polovina dotázaných přesvědčena, že Putina lze nahradit.

Podle Michaela Romancova z Univerzity Karlovy za výsledky průzkumu stojí nedostatek alternativ. „Když nikdo, kdo má alternativní program, nemůže kandidovat a svůj program vůbec veřejnosti představit, tak veřejnost musí mít nevyhnutelně představu, že nikdo jiný není,“ vysvětluje politolog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…