Víc romských paterčat, píše J. X. Doležal. A nadává rasistům

10.06.2013 18:10

Podle komentátora Reflexu J. X. Doležala ukázalo narození romských paterčat o lidech mnohé - o některých jen to nejhorší. A to hlavně kvůi rasistickým výlevům.

Víc romských paterčat, píše J. X. Doležal. A nadává rasistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Doležalovi vadí útoky na bezbranné děti. "Když demonstrují na severu Čech tamní občané proti nepřizpůsobivým, nechápu to jako rasismus. Ti lidé prostě mají dost krádeží, rvaček a heroinu, a je jim vcelku jedno, jakou barvu má nepřizpůsobivá menšina v jejich městě. Jim vadí ta nepřizpůsobivost, ne barva," vysvětluje svůj postoj.

Romská matka, která má paterčata, je ale podle něj ukázkou naprosto neutrálního příběhu, kde u rasistických komentářů jde čistě o barvu pleti. "Salvu blogových výlevů a internetových diskusí na téma 'nejsem rasista, ale kočárky by jim dávat neměli, protože jsou černí' musel zaznamenat každý uživatel internetu. A já tuhle salvu využil k tomu, že jsem si na Facebooku začal lidi s rasistickými projevy prostě blokovat," píše Doležal.

"A tak doufám v narození ještě několika romských paterčat, protože to umožní nám, majoritní společnosti, rozlišit mezi našimi neromskými spoluobčany normální lidi od rasistické pakáže," napsal JXD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …