Víc zelené energie, nařídil Brusel. Ministerstvo přemýšlí, co s tím

14.08.2018 8:37

Sluneční elektrárny jsou opět na scéně ve velkém. Podíl zelené energie se má totiž do roku 2030 zdvojnásobit a k tomu má právě vést masivní výstavba slunečních elektráren. Píší o tom Lidové noviny.

Víc zelené energie, nařídil Brusel. Ministerstvo přemýšlí, co s tím
Foto: pixabay.com
Popisek: Energie - ilustrační foto

V roce 2030 má z obnovitelných zdrojů vznikat podle směrnice Evropské unie 32 procent energie využívané k výrobě elektřiny, v dopravě i k vytápění. Česko tak přemýšlí, jak nezopakovat solární boom z doby před jedenácti lety, který dal mimo jiné vzniknout kastě solárních baronů, uvádějí Lidové noviny.  

Pracovní skupina Ministerstva průmyslu a obchodu nyní připravuje plán, jak směrnici naplnit. Schválit jej má vláda a následně zaslat do Bruselu. Bude v něm hlavně vyšší podíl solárních i větrných zdrojů. Jak se však uvádí, mohlo by se to obejít téměř bez dotací.

„Když se podíváme na dostupné potenciály obnovitelných zdrojů v podmínkách České republiky a jejich dnešní využívání, je to právě sluneční a větrná energie, které se nám k využití nabízejí, ale potenciál je tu ještě pořád v zemědělství v získávání a využití bioplynu,“ uvedl energetický expert Edvard Sequens. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…