Vicepremiér Bělobrádek byl na audienci u papeže. Mluvili nejen o uprchlících

13.04.2016 19:28

Místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek dnes zahájil pracovní návštěvu Vatikánu. Setkal se mimo jiné s arcibiskupem Paulem Gallagherem a kardinálem Pietrem Parolinem. Hlavními tématy jednání byla migrace či zapojení církve do projektů ve školství či vědě. ČTK o tom informoval Úřad vlády ČR.

Vicepremiér Bělobrádek byl na audienci u papeže. Mluvili nejen o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Při pravidelné středeční generální audienci u papeže Bělobrádek zopakoval Františkovi pozvání české vlády k návštěvě ČR.

„Papeži Františkovi jsem během osobního pozdravení zopakoval pozvání naší vlády k návštěvě České republiky na jaře příštího roku,“ řekl Bělobrádek. Místopředseda vlády se dnes setkal například s tajemníkem Gallagherem, jehož funkce odpovídá zhruba ministerstvu zahraničí, či se státním sekretářem Parolinem, který je de facto předsedou vlády Vatikánu.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek jednal také s Tomaszem Trafnym, odpovědným za vědeckou spolupráci, s nímž hovořil mimo jiné o účasti českých odborníků na mezinárodních konferencích pořádaných Vatikánem. „V blízké době je to například případ mezinárodní konference o výzkumu buněk k léčebným účelům, kterou pořádá Papežská rada pro kulturu na konci dubna a kam Česká republika také vyšle svého delegáta,“ uvedl k jednání Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…