Viděla jsem v Nečasových očích slzy. Ministryně vzpomíná na dojemné loučení

04.07.2013 7:14

Poslední zasedání kabinetu Petra Nečase se stalo předmětem zájmu Lidových novin. Ještě předtím než Petr Nečas vtipkoval na tiskové konferenci, že ministr financí Miroslav Kalousek by si zasloužil odvolat, se prý odehrálo dojemné rozloučení ministrů.

Viděla jsem v Nečasových očích slzy. Ministryně vzpomíná na dojemné loučení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zřejmě naposledy zasedala vláda v demisi

„Vláda probíhala úplně standardně. Nakonec se s námi pan premiér rozloučil a připili jsme si skleničkou šampaňského,“ líčil odstupující ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, který jako jeden z mála vydržel ve vládě celé tři roky.

Ještě více prozradila ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová. „Musím říct, že mě rozloučení - speciálně s panem Nečasem - bylo lidsky líto. Měla jsem dojem, že měl v očích slzy, když jsme se osobně loučili. Já jsem je tam viděla,“ vypráví ministryně.

Stejně jako všichni ostatní členové vlády prý dostala špendlík se lvem do klopy. „Najednou jsem si uvědomila, jak jsem hrdá na to, že jsem mohla být ministryní,“ vykládala dále. Nyní Müllerová, stejně jako její kolega Jankovský, plánují krátký odpočinek na dovolené.

Premiér Nečas před novináři ujistil, že své kanceláře na Úřadu vlády už má vyklizené. Do Strakovy akademie se však přece jen ještě jednou vrátí - příští týden, když bude předávat sídlo vlády svému nástupci Jiřímu Rusnokovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…