Viděli jsme předvolební akci Horáčka a Gazdíka, zlobí se zelený Stropnický

31.10.2016 17:20

Šéf Strany zelených Matěj Stropnický se zlobí na organizátory alternativních oslav 28. října na Staroměstském náměstí. Zelení totiž chtěli také vystoupit, ale prý jim to bylo znemožněno. Stropnický tedy dospěl k názoru, že v „podhradí“ nešlo o občanskou akci, ale spíš o politickou a předvolební akci Michala Horáčka s Petrem Gazdíkem.

Viděli jsme předvolební akci Horáčka a Gazdíka, zlobí se zelený Stropnický
Foto: zeleni.cz
Popisek: Matěj Stropnický

„Chtěli jsme se v tomhle smyslu k té alternativní oslavě 28. října připojit, aniž jsme to chápali jako nějakou politickou agitaci. Mysleli jsme si, že je tam prostor pro ty, kteří nechtějí jít nebo nejsou pozváni na Hrad,“ řekl Aktuálně.cz šéf zelených Matěj Stropnický s tím, že organizátorům navrhl jako řečníka senátora Václava Lásku. „Ale ani tak nebyl zájem. Vyhodnotili jsme to tak, že to je politická a předvolební akce Michala Horáčka s Petrem Gazdíkem spíš než občanská iniciativa,“ zlobí se Stropnický.

Gazdík nabízí jiný pohled na věc. Zelení se prý ozvali až ve středu, nebo dokonce ve čtvrtek, a to už bylo řečníků tolik, že z kapacitních důvodů nebylo možné nechat promluvit i další. Akce přece jen měla určitý časový rámec. Zelení navíc dostali nabídku, aby na Staroměstském náměstí promluvila senátorka zvolená i za zelené Eliška Wagnerová. Ta se však ze zdravotních důvodů omluvila a prostor dostala Miroslava Němcová jako někdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR.

Celý článek naleznete zde.

Stropnický se přesto domnívá, že Gazdík není zcela upřímný. Byl svolavatelem akce a jistě si může pozvat kohokoliv, ale přesto podle Stropnického šlo především o zviditelnění Starostů a nezávislých a pana Horáčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…