Vietnamští policisté dorazí do Česka kvůli drogovým gangům

07.07.2014 13:49

Do Česka dorazí do měsíce skupina vietnamských právníků a několika policistů kvůli boji s drogovou kriminalitou. Dohodli se na tom dnes ministři vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se svým vietnamským protějškem. V plánu jsou další smlouvy, podle kterých si budou Vietnamci odpykávat tresty ve své vlasti.

Vietnamští policisté dorazí do Česka kvůli drogovým gangům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Dohoda se podle Chovance týká policejní spolupráce a výměny informací také v rámci tajných služeb. Tři vietnamští policisté dorazí na tříměsíční stáž, při které se budou snažit proniknout mezi drogové gangy. „Stát v tomto zaspal, vidíme jen špičku ledovce," uvedl Chovanec.

Ministři se domluvili na další spolupráci v boji s drogovými gangy a šéf vietnamského vnitra pozval Chovance na podzim do Vietnamu, aby podepsali další dohody.

Policejní prezident Tomáš Tuhý uvedl, že je to začátek spolupráce. Vietnamští policisté se pokusí na území Česka vytvořit „jakýsi kanál" mezi Čechy a vietnamskou komunitou.


 

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …