Viktor Orbán si to vyřídil s Macronem. Ale pak do Maďarska začal vykřikovat Martin Schulz

26.06.2017 9:12

Maďarský premiér Viktor Orbán zaútočil na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Podle jeho slov je ještě nový kluk a potřebuje se rozkoukat. Píší to Novinky.cz.

Viktor Orbán si to vyřídil s Macronem. Ale pak do Maďarska začal vykřikovat Martin Schulz
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Orbán svá kritická slova sdělil maďarské televizi ATV. Uvedl, že Macronův vstup není příliš povzbudivý. „Protože si myslel, že nejlepší formou přátelství je okamžitě si kopnout do zemí střední a východní Evropy. On se časem zorientuje,“ uvedl Orbán.

Původní text ZDE

Reagoval tak na Macronovu kritiku z minulých dní, kdy francouzský prezident uvedl, že mezi východními a západními členskými státy Unie přetrvává napětí. Podotkl také to, že státy, které přijímají unijní peníze, ale nerespektují jeji principy, by měly v plné míře nést politické důsledky. Jeden z maďarských deníků se dokonce domnívá, že koalice Macrona a německé kancléřky Merkelové chce Maďarsko a Polsko vyloučit z Unie. 

O Polsku a Maďarsku pak hovořil na sjezdu SPD předseda strany Martin Schulz. Píše o tom server Echo24.cz.

„Evropa má nové problémy. Existují vlády, které zpochybňují toleranci a otevřenost vůči světu. Například vláda v Budapešti s Viktorem Orbánem. Ten přišel s termínem ‚neliberální demokracie‘, ať už to znamená cokoliv. Nebo vláda ve Varšavě, které prvním krokem bylo zpochybnění nezávislosti ústavního soudu a útok na svobodu sdělovacích prostředků,“ uvedl Schulz mimo jiné na sjezdu SPD. Zmínil zde také svoji náklonnost vůči francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi, kdy souhlasil s jeho výrokem o tom, že Evropská unie není supermarket. „Solidarita není jednosměrná ulice,“ dodal rovněž Schulz na sjezdu.

Původní text ZDE

 

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…