Víme, kdo by mohl společně s Fialou vést ODS, máme jména. Čtěte zprávy ze zákulisí

18.01.2014 14:19

ParlamentníListy.cz zjišťovaly, kdo má nyní největší šanci být zvolen do vedení ODS. Předsedou byl zvolen Petr Fiala. ParlamentníListy.cz mají informace i ohledně dalších místopředsednických postů.

Víme, kdo by mohl společně s Fialou vést ODS, máme jména. Čtěte zprávy ze zákulisí
Foto: Martin Kovář
Popisek: V Polygonhousu proběhla Výkonná rada ODS

Dle rozhovorů redakce s předáky ODS vyplývá, že větší šanci být zvolen prvním místopředsedou má Jan Zahradil. Jiří Pospíšil nemá bezvýhradnou podporu ani v plzeňském regionu, kde byl sice veřejným hlasováním nominován na prvního místopředsedu, ale při nominaci na řadového místopředsedu při tajném hlasování získal zhruba jen 60 procent hlasů vlastního regionu.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Kupka a Tošenovský

Dále by mělo fungovat spojenectví Prahy a středních Čech. To nahrává šancím zvolení Martina Kupky místopředsedou. Kupka je přijatelný napříč regiony.

Dále se hovoří o tom, že velkou šanci má Evžen Tošenovský, který by měl získat podporu moravskoslezské ODS i jihomoravské ODS, kde existuje dlouhodobé spojenectví.

Vystrčil

Dříve se hovořilo, že by mohl mít velkou šanci na zvolení Martin Novotný z Olomouckého kraje, ale nezískal nominaci svého regionu, což ho poškodilo. Rovněž je možné, že se vyruší s dalším kandidátem Olomouckého kraje Petrem Sokolem.

Kvůli nejednotnosti Olomouckého kraje se hovoří o tom, že stoupají šance dalšího „moravského“ kandidáta, senátora Miloše Vystrčila z Vysočiny. Pokud by Pospíšil nebyl zvolen prvním místopředsedou, patrně by kandidoval na řadového místopředsedu. Záleželo by, jestli by získal podporu Petra Fialy.

Je nutné ale dodat, že situace je při vysokém počtu kandidátů na místopředsedy poměrně nepřehledná, čili výše uvedené informace vychází z odhadů. V konečném důsledku rozhodne nálada delegátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…