Vina pravice! Bordel jak v tanku, udeřila Klára Samková kvůli svědectví Saši Uhlové. A sepsala program proti bídě

17.09.2017 21:48

Advokátka Klára Samková na svém facebookovém profilu pochválila novinářku Sašu Uhlovou za její reportáže. Uhlová si v uplynulém půl roce vyzkoušela, jaké to je pracovat v prostředí nejhůře placených zaměstnání u nás.

Vina pravice! Bordel jak v tanku, udeřila Klára Samková kvůli svědectví Saši Uhlové. A sepsala program proti bídě
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Reportáže Saši Uhlové jsou to nejzáslužnější, co bylo v posledních letech v žurnalistice uděláno,“ poznamenala Samková. Nicméně jak dodala, je konsternována z toho, jak se všichni tváří, že o ničem takovém nevěděli. „Že jim je zhola neznámo, co to jsou pracovní agentury a jak žijí opravdu chudí lidé. A navíc si snad myslí, že tohle za komunistů nebylo. Mně máma v mých šestnácti domluvila tři týdny brigádu na třídírně vajec: stačilo...,“ dodala. „Mě na tom překvapuje, jak jsou pořád všichni překvapení...,“ podotkla také. 

V následujícím příspěvku se pak k reportážím Saši Uhlové vyjádřila ještě jednou, obsáhleji. „Jsem ráda, že paní Saša Uhlová zveřejňuje reportáže z nejhorších pracovních míst, a otevírá tak téma, o kterém se politikům ani nezdá. Problém vidím v politických následcích těchto reportáží a v návrzích, jak je budou chtít politické strany ‚řešit‘,“ uvedla Samková.

Anketa

Jak hodnotíte svou životní úroveň

36%
46%
10%
hlasovalo: 8434 lidí

Levice podle jejích slov bude požadovat zvýšení minimální mzdy, což, domnívá se, pomůže jen exekutorům. „Pravice se na veškerá sociální témata totálně vykašlala, a to nejméně od roku 1993, vyklidila pole i právu a lidským právům, takže dnes u nás panující stav, kdy tzv. "lidská práva" ovládli anarchoneomarxisté, JE VINA PRAVICE,“ sdělila jasně Samková. 

Domnívá se, že pokud se opravdu má s pracovními podmínkami těch nejchudších (a nejvykořisťovanějších) něco udělat, je nutné jednat takzvaně „konsenzuálně“ a vydiskutovat bez ohledu na ideologii věci do hloubky. Přidala tak své návrhy. „Podstatné úpravy v zákonech regulující práci exekutorů. Povinné sloučení exekucí, stanovení místní příslušnosti (obdoba notářů, i když ti to samozřejmě taky obcházejí zřizováním poboček... Ale tady by pobočky nebyly nic platné... Legislativní omezení přeprodávání pohledávek, například možnost přeprodávání pohledávek jen od určité výše,“ uvedla a vzpomněla i na audit způsobu ustanovování úroků z prodlení, úplné rozvolnění pracovního trhu ve směru podstatné novelizace zákoníku práce a posílení role odborů. 

„Doufám, že hlavního ředitele ‚Vodňanského kuřete‘ Babiš okamžitě vyhodil, protože to, co S. Uhlová popsala v rámci své reportáže, je takové manažerské pochybení, že to je na vrácení bonusů firmě a odchod bez pocty. Na druhé straně – konečně vidíme v reálu, jak to vypadá ‚Řídit stát jako firmu‘... Bordel jak v tanku, co, Bábiš...?“ uzavřela Samková.

V diskusi se pak Samková ještě rozepsala dvěma notickami:

Celé příspěvky Kláry Samkové:

Reportáže Saši Uhlové jsou to nejzáslužnější, co bylo v posledních letech v žurnalistice uděláno.

NICMÉNĚ:
Jsem konsternována z toho, jak se všichni tváří, že o ničem takovém nevěděli- že jim je zhola neznámo, co to jsou pracovní agentury a jak žijí opravdu chudí lidé. A navíc si snad myslí, že tohle za komunistů nebylo. Mně máma v mých šestnácti domluvila 3 týdny brigádu na třídírně vajec: stačilo.... Mě na tom překvapuje, jak jsou pořád všichni překvapení...

---

ZNOVU: Jsem ráda, že paní Saša Uhlová zveřejňuje reportáže z nejhorších pracovních míst a otvírá tak téma, o kterém se politikům ani nezdá. Problém vidím v politických následcích těchto reportáží a v návrzích, jak je budou chtít politické strany "řešit".
Levice bude požadovat zvýšení minimální mzdy, což, jak správně upozorňuje Robert Magni, pomůže jen exekutorům.
Pravice se na veškerá sociální témata totálně vykašlala, a to nejméně od roku 1993, vyklidila pole i právu a lidským právům, takže dnes u nás panující stav, kdy tzv. "lidská práva" ovládli anarchoneomarxisté JE VINA PRAVICE.
Domnívám se, že pokud opravdu se má s pracovními podmínkami těch nejchudších (a nejvykořisťovanějších, v tom se s anarchoneomarxisty shodnu) něco udělat , je nutno jednat tak zvaně "konsenzuálně" a vydiskutovat bez ohledu na ideologii věci do hloubky. Přispívám k diskusi a navrhuji toto:

1) podstatné úpravy v zákonech regulující práci exekutorů. Povinné sloučení exekucí, stanovení místní příslušnosti (obdoba notářů, i když ti to samozřejmě taky obcházejí zřizováním poboček... ale tady by pobočky nemyly nic platné...
2) Legislativní omezení přeprodávání pohledávek (zdravím společnost TARAKAN s.r.o.), na příklad možnost přeprodávání pohledávek jen od určité výše. 
3) Audit způsobu ustanovování úroků z prodlení. Na příklad penále zdravotních pojišťoven je ze zákona 18,25%... Stanovení možného poměru nákladů (na př. max 100% z dlužné částky) na vymáhání pohledávky.
4) Úplné rozvolnění pracovního trhu ve směru podstatné novelizace zákoníku práce - jednoměsíční výpovědní doba bez dalších "odstupných" a hlavně bez důvodu různé "reorganizace" a pod. Takto by se totiž "suchou cestou" zlikvidovaly agentury.
5) POSÍLENÍ role odborů, které, kurňa, ptám se, co dělaly dosud????

A na závěr P.S.
Doufám, že hlavního ředitele "Vodňanského kuřete" Babiš okamžitě vyhodil, protože to, co S. Uhlová popsala v rámci své reportáže, je takové manažerské pochybení, že to je na vrácení bonusů firmě a odchod bez pocty. Na druhé straně - konečně vidíme v reálu, jak to vypadá "Řídit stát jako firmu".... bordel jak v tanku, co, Bábiš....?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …