Vít Bárta našel nové souvislosti ohledně Kristýny Kočí. A dává to k soudu

16.04.2014 9:17

Exministr dopravy a předseda strany Věci veřejné (VV) Vít Bárta chce podat trestní oznámení na bývalou stranickou rebelku Kristýnu Kočí. Její vzpoura proti vedení VV prý byla motivována úplatky. Informuje o tom dnešní Právo. Bárta podle něj vychází z policejních odposlechů, které tento list zveřejnil minulý týden v souvislosti s korupční kauzou bývalého prvního náměstka ministra práce Vladimíra Šišky a bývalého šéfa ministerského odboru informatiky Milana Hojera.

Vít Bárta našel nové souvislosti ohledně Kristýny Kočí. A dává to k soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

Podle deníku z policejních odposlechů vyplývá, že Šiška se v roce 2012 snažil zbavit spolupráce s firmou OKsystem, která zajišťovala systém výplaty státní sociální podpory. A zakázku v hodnotě 100 milionů nabízel svému známému Antonínovi Kočímu, otci Kristýny Kočí, jenž coby majitel firmy Skill působil jako subdodavatel firmy Fujitsu, která správu systému převzala.

„Zadal jsem svým právníkům, aby připravili trestní oznámení, které upozorní na nahrávku mezi Kristýnou Kočí a panem Jankovským, kterou pořídila Kristýna Kočí, a na souvislost s kroky jejího otce ve spojitosti s IT zakázkou za sto milionů korun na Ministerstvu práce a sociálních věcí,“ řekl listu Bárta.

Ten je podle deníku přesvědčen, že zakázka pro otce Kristýny Kočí měla být úplatkem za likvidaci samotného Bárty v rámci Věcí veřejných.

O odměně mluví Kočí v nahrávkách, které zazněly u soudu v kauze Bárty, obviněného kvůli údajnému uplácení poslanců VV: „Kalousek mi poslal velkou částku nebo velkou, velmi velkou nabídku. Jako opravdu hodně velkorysou,“ uvedla podle listu Kočí v tajně nahraném rozhovoru s tehdejším ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským (VV).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…