Vításková žádá lidi: Vyzývám všechny slušné občany, nedovolte rozklad státu!

08.05.2016 7:27

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková prohlašuje, že se cítí pod tlakem podobně jako lidé pronásledovaní v dobách komunistické totality z padesátých let minulého století. Poděkovat za to prý může skutečnosti, že začala veřejnost informovat o údajném solárním tunelu. Vyzývá proto občany, aby si nenechali líbit zlovůli některých politiků, státních zástupců i soudců a vrátili České republice demokracii.

Vításková žádá lidi: Vyzývám všechny slušné občany, nedovolte rozklad státu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

„Nezákonnost nejen z mého hlediska proběhla i vůči našemu úřadu jak v oblasti několika prohlídek souvisejících s tzv. trestnými činy, tak v poslední řadě i s mým nepravomocným rozsudkem či další obžalobou. Možný konec balkanizace trestního řízení, možný konec praktik 50-tých let je důvod, proč dnes k této problematice vystupuji. O celé řadě porušení Ústavy vůči Energetickému regulačnímu úřadu, nezávislé státní instituci, budeme informovat veřejnost na speciální TK; podotýkám, že kauza ‚Vesecká‘ je jen špičkou ledovce,“ píše předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková.

Úřad podle dámy upozornil např. na solární parky, jejichž majitelé sídlí v daňovém ráji na Kypru. Upozorňoval prý také na účast některých politiků i bývalých zaměstnanců ERÚ. Podle Vitáskové šlo o plán, který dodnes devastuje naše životy. „K devastaci se připojili – ať úmyslně, či jen z neznalosti problematiky – někteří policisté, státní zástupci a v poslední době i někteří soudci. V těchto dnech se v plné nahotě odkrývá porušování lidských práv a svobod v České republice, a to v oblasti, která je pro demokratické fungování státu nejdůležitější, a to je justice,“ doplňuje žena, kterou opakovaně podpořil prezident Miloš Zeman.

Celý komentář najdete zde

Po tom, co Vitásková upozornila na údajné solární tunely, prý čelí pokusům o osobní i profesní devastaci. Cítí se prý podobně jako úředníci, kteří si to odpykali za Opencard. Autorka prohlašuje, že její dosavadní boj jí zničil i zdraví. Vše vyvrcholilo soudním procesem v Brně, kde byl podle Vitáskové soudní senát jmenován v rozporu s Ústavou ČR, a tím to zdaleka neskončilo. Vitásková byla spolu s dalšími kolegy odsouzena a ti hned na 8,5 roku, Rozsudek zatím není pravomocný. Ponižování a ústrky ze strany soudce šly prý dokonce tak daleko, že Vitáskové nakonec nezbylo nic jiného, než na něj podat žalobu.

Vitásková se pozastavuje i nad počínám státního zástupce Radka Mezlíka. ERÚ před několika lety podal trestní oznámení v souvislosti s fotovoltaickou elektrárnou Vranovská Nová Ves a tento státní zástupce podle autorky konstatoval, že se nic nestalo. V současnosti však u stejné elektrárny však podle Vitáskové usoudil, že došlo k trestnému činu. Jak je to možné? Jde snad o nedbalost, nebo neodbornost?

„Vyzývám všechny slušné občany, a je jich absolutní většina, vyzývám všechny slušné policisty od řadových po policejního prezidenta, a je jich absolutní většina, vyzývám všechny slušné státní zástupce po nejvyššího státního zástupce, a je jich absolutní většina, vyzývám všechny soudce, přísedící… ukažte prstem na ty, kteří z neznalosti nebo úmyslně ničí životy ve vykonstruovaných trestních činech nám obyčejným slušným lidem, úředníkům. Vraťte České republice demokracii a spravedlnost, nedovolte rozklad státu! Selháním justice je napadena funkčnost demokratického státu; z pohledu základních hodnot se jedná o principiální věc,“ uzavírá své prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…