Víte vůbec, kolik tady padlo vojáků Rudé armády? útočil čtenář na Zemana. A ten...

19.06.2014 9:11

O setkání se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou na Rybářské baště v Budapešti, nebo o podpoře investic a českých výrobků psal prezident Miloš Zeman v odpovědích pro čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Víte vůbec, kolik tady padlo vojáků Rudé armády? útočil čtenář na Zemana. A ten...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman podepisuje památnou listinu

Prezident Miloš Zeman odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na dotazy, které mu na jeho profil píší. Jeden z nich se týkal nezaměstnanosti. Protože čtenář vnímá práci jako pevný bod života, bez něhož ztrácí smysl. Zároveň chtěl vědět, kdy se mzdy dostanou na úroveň EU.

„Souhlasím s vámi, nezaměstnanost považuji za velmi vážný problém. Účinným nástrojem boje s nezaměstnaností jsou investice?" zopakoval prezident a upozornil na svou snahu přimět k nim vládu. „Proto investice dlouhodobě podporuji. V sobotu se v Lánech sešel můj expertní tým, hosty byli ministr financí Andrej Babiš a ministr dopravy Antonín Prachař. Probírali jsme návrh státního rozpočtu na příští rok - a právě také zvýšení podílu investic,“odpověděl ve středu Miloš Zeman.

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Další z dotazů se týkal podpory českých výrobků. I zde prezident říká, že na jejich podporu v žádném případě nezapomíná. „Proč se třeba na Hradě místo Coca-Coly nepodává Kofola?“ ptala se čtenářka.

„Vážená paní Zánová, české výrobky podporuji při všech svých zahraničních cestách i při setkáních se svými zahraničními protějšky. V rámci návštěv krajů také pravidelně navštěvuji významné podniky v těchto regionech, kdy vždy hovořím i se zaměstnanci. Mohu Vás ubezpečit, že na Pražském hradě je Kofola podávána, stejně jako třeba české pivo nebo česká a moravská vína,“ uvádí prezident Zeman.

Slovenského prezidenta přivítám na Pražském hradě

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Další z čtenářů ParlamentníchListů.cz připomněl prezidentovi, že při osvobozování Československa padlo 120 000 vojáků Rudé armády. „Památku osvoboditelů Československa jsem uctil ve státní svátek 8. května na pražském Vítkově. Hluboce se skláním před všemi, kteří položili život za naši svobodu,“ uvedl v odpovědi Miloš Zeman.

Včera si prezident udělal čas a zodpověděl hned několik dotazů, které postupně přibývají na jeho profil na ParlamentníchListech.cz. Jeden z nich se týkal nového slovenského prezidenta. Čtenář tak trochu vytkl Miloši Zemanovi, že dal ochranku své dceři Kateřině.

Celá otázka s odpovědí ZDE.

„Kdy se sejdete se slovenským prezidentem? Upřímně, já ho znám jen z médií a přijde mi dobrý, takový lidový. kašle na ochranku a podobné věci. Nic ve zlém, ale vy jste dal ochranku i své dceři... Jak působí na vás?“ napsal tazatel.

Miloš Zeman odpověděl, že s Andrejem Kiskou se už sešel v pondělí v Budapešti. „Příjemná, neformální schůzka se konala na Rybářské baště s nádherným výhledem na Dunaj. V druhém červencovém týdnu slovenského prezidenta velmi rád přivítám na Pražském hradě,“ informoval prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…