Vítěz Andrej Babiš: Měli bychom být všichni jedna firma. Ale rodinná, ne jako OKD

08.10.2016 19:16

„Je velká škoda, že naše země není jedna veliká rodinná firma, kde všichni táhnou za jeden provaz a mají jeden společný cíl – to je prosperita naší země,“ konstatoval Andrej Babiš (ANO), když se z pozice šéfa vyjadřoval k drtivému vítězství ANO. Zdůraznil, že obce, kraje i stát chce i nadále řídit jako firmu.

Vítěz Andrej Babiš: Měli bychom být všichni jedna firma. Ale rodinná, ne jako OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš přijímá gratulace k vítězství ve volbách

Na úvod tiskové konference Babiš znovu poděkoval voličům, kteří podpořili hnutí ANO a obecněji poděkoval všem lidem, kteří přišli k volbám. Za velké nasazení poděkoval i všem členům hnutí ANO, kteří se podíleli na kampani.

„My jsme strašně rádi, že lidé neuvěřili různým pomluvám a lžím, které proti nám některé strany použily. My jsme přišli se stejnou vizí jako před sněmovními volbami, že ty kraje je třeba řídit transparentně, že ty kraje mají peníze z daní,“ zdůraznil šéf hnutí ANO.

O chvilku později si posteskl, že se hnutí nepracuje snadno, když neustále čelí nějakým útokům. „Není lehké sedět ve vládě, když jsme předmětem různých pomluv nebo kampaní proti mé osobě, o EET a podobně. Ta kampaň byla velmi náročná a za rok máme další volby,“ uvedl Babiš. Výsledky současných voleb však podle ministra financí nijak zvlášť neovlivní celostátní vládu.

„Důležité je, aby lidé viděli, že řízení státu jako firmy funguje. Proto máme nižší státní dluh než byl v době, kdy jsme nastupovali. ... Je velká škoda, že naše země není jedna veliká rodinná firma. Pokud si někdo plete rodinnou firmu s firmou OKD, tak bych jim doporučil, aby se informovali o tom, že naše hospodářství stojí na malých a středních firmách. ... Já jsem přesvědčen, že takhle to můžeme dělat všude, v obcích, v krajích i ve vládě,“ řekl Babiš

Zdůraznil, že zná malé rodinné firmy, kde členové rodiny pracují po celé generace a on by pro Českou republiku rád dělal totéž. „My jsme šli do politiky, abychom něco udělali pro lidi a ne pro sebe,“ uzavřel své vystoupení ministr financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…