Vítězné hnutí ANO bude v Lovosicích spolupracovat s komunisty

17.10.2014 14:12

Suverénní vítěz voleb v Lovosicích, hnutí ANO 2011, které získalo 12 z 25 mandátů, si ke koaliční spolupráci vybralo KSČM. Dohromady mají 15 hlasů. Vyplývá to z prohlášení lovosické organizace hnutí ANO 2011.

Vítězné hnutí ANO bude v Lovosicích spolupracovat s komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

Hnutí v Lovosicích zaznamenalo nejvýraznější vítězství ze všech měst v Ústeckém kraji, když získalo téměř 41 procent hlasů a k dosažení většiny v zastupitelstvu mu scházel jediný mandát. Pro spolupráci si tak mohlo vybrat kterékoli z dalších volebních uskupení. Volba nakonec padla na KSČM, která ve volbách skončila s třicetiprocentním odstupem za ANO druhá.

Dosud nejsilnější ČSSD končí v opozici

„Vyjednávali jsme se všemi subjekty a komunisté nám z toho vyšli jako nejvhodnější partner pro realizaci volebního programu,“ řekl ČTK jeden z představitelů hnutí Vladimír Hieke. KSČM byla členem lovosické koalice už v uplynulém volebním období.

ANO obsadí v Lovosicích pozici starosty i místostarosty a šest míst v sedmičlenné radě města. Novým starostou by měl být vysokoškolský pedagog z Univezity Jana Evangelisty Purkyně Ústí nad Labem Milan Dian.

Dosud nejsilnější strana ve městě, ČSSD starostky Lenky Lízlové, tak se svými třemi mandáty odchází do opozice. Tam zůstává i ODS, která získala rovněž tři křesla. „Pro nás se tím vlastně nic nemění. Hnutí ANO jsme ale nabízeli spolupráci, jiná volba ještě s TOP 09 pro nás už před volbami ani neexistovala. Škoda, že se ANO rozhodlo takto, ale musíme to respektovat,“ řekl ČTK staronový zastupitel za ODS Vojtěch Srba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…