Vítězné strany musí co nejdříve sestavit vládu, uvedl Rusnok

26.10.2013 18:55

Strany, které zvítězily ve volbách, musí jednat a pokusit se co nejdříve sestavit vládu, sdělil v reakci na výsledky voleb premiér v demisi Jiří Rusnok. Nutné je podle něj upřednostnit řešení ve prospěch země, nikoliv ve prospěch "některých skupin".

Vítězné strany musí co nejdříve sestavit vládu, uvedl Rusnok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér v demisi Jiří Rusnok je teď v Senátu jako doma

"Výsledky voleb jsou obrazem nálady občanů. Jedná se o jejich demokratické rozhodnutí. Nyní musí vítězné strany zasednout a jednat a pokusit se v nejbližší době sestavit vládu, která bude schopná společně vést zemi," uvedl Rusnok. "V současném rozložení sil bude nutné upřednostňovat taková řešení, která budou ve prospěch naší země, nikoliv některých skupin," dodal ministerský předseda.

V předčasném hlasování zvítězila sociální demokracie se ziskem přibližně 20,6 procent hlasů před hnutím ANO, které podle téměř úplných výsledků obdrželo 18,7 procent hlasů. Povolební vyjednávání ale mohou být velmi složitá, protože ČSSD nebude schopna utvořit jednobarevnou vládu s podporou komunistů, což preferovala. Bude tak muset jednat i se stranami, proti nimž se v kampani výrazně vymezovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…