Vítězný únor, nová forma znárodnění. Podnikatel se rozepsal, k čemu všemu povede Babišova evidence

10.02.2016 17:13

Místopředseda Strany soukromníků ČR ve Zlínském kraji Michal Dvouletý se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil k dnes odsouhlasené elektronické evidenci tržeb. „Jak si pantáta komoří našel fígl na novou formu znárodnění,“ zkonstatoval lakonicky. Podle něj prohlasování zákona bylo zcela v rozporu s demokratickými principy i platnými zákony.

Vítězný únor, nová forma znárodnění. Podnikatel se rozepsal, k čemu všemu povede Babišova evidence
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna schválila návrh zákona o EET. Část opozičních poslanců z řad TOP 09 a ODS před hlasováním opustila sál, poslanci KSČM se hlasování zdrželi

„Především hospodští, malí živnostníci, řemeslníci a další podnikatelé si tak zřejmě budou muset začít zvykat na to, že stát a jeho úředníci mu budou doslova stát za krkem a zcela bezdůvodně sledovat každý finanční pohyb. Budou vědět, kdy a jak velké částky platí jednotliví hosté, kdy má hospoda ‚okurky‘ a kdy naopak praská ve švech. Budou ve svých státních archivech shromažďovat obchodně velmi citlivé informace, které v kombinaci s kontrolním hlášením DPH a dalšími registry, které vláda připravuje, vysvléknou podnikatele doslova do naha,“ podotkl Dvouletý. Podle něj bude tak každý postaven na hanbu a na každého se bude stát i veřejnost nadále dívat jako na podvodníka. 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Jak Dvouletý následně uvádí, stát pomalými kroky vede naši tržní ekonomiku k nové formě znárodnění. „Firmy sice nechá umordovaným podnikatelům, kteří i při sebelepší vůli budou vždy jednou nohou v kriminále, ale sám je bude de facto ovládat, řídit a online kontrolovat,“ konstatuje. Dostává tak dle jeho názoru na frak také právo na soukromé vlastnictví. „Protože co je moje, je moje a pokud nepáchám nic protiprávního či nemorálního, nemá nikdo právo mi hledět přes rameno a narušovat moje soukromí. V ochraně těchto principů, na kterých snad měla právo moje a každá další generace vyrůstat, však zdá se zůstáváme v menšině,“ sdělil. 

Původní text ZDE

Dvouletý není přesvědčen ani o tom, že elektronická evidence tržeb je skvělým nástrojem k tomu, abychom v České republice zatočili se šedou ekonomikou a narovnali podmínky pro všechny podnikatele. Naopak je přesvědčen o opačném efektu. „EET pouze a jen vytlačí velké množství malých živnostníků buď na úřad práce nebo právě do šedé zóny. Kdo z mikrovinařů si dnes založí oficiální živnost? Kdo z výrobců domácích marmelád se požene pro první živnostenský list? Nikdo! Raději zůstanou doma a budou prodávat svou ‚kvalitu‘ pod rukou, bez daní a s vystrčeným zadkem na vládní chamtivost,“ konstatuje.

„Přiznám se, že jsem chtěl jednou předat štafetu svému synovi v zemi, která bude přece jen vypadat trochu jinak. Po dvou letech ‚makání‘ se naše děti spíš budou za naši totalizující se zemi stydět. Ale jen tehdy, pokud to dopustíme. A pantáto komoří, spolehněte se, že společně uděláme vše pro to, aby se tak nestalo,“ uzavřel Dvouletý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…