Vláda bude dnes jednat o mýtu i o dřívějších důchodech pro horníky

09.11.2015 6:04

Vláda se dnes bude zabývat návrhem harmonogramu ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) na přípravu soutěže na tříletý provoz mýtných bran. Materiál počítá s vypsáním výběrového řízení začátkem příštího roku a podpisem smlouvy v říjnu. Desetiletá smlouva s dosavadním provozovatelem, společností Kapsch vyprší na konci roku 2016. Vedle toho bude kabinet letos již popáté také jednat o tom, jestli budou horníci v Česku chodit do důchodu o pět let dřív než ostatní pracovníci.

Vláda bude dnes jednat o mýtu i o dřívějších důchodech pro horníky
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Dále mají ministři na programu novelu zákona o mezinárodní spolupráci při správě daní. Ta na základě požadavků EU sjednocuje postupy při automatické výměně daňových informací podle globálních standardů. Dalším materiálem na programu vlády je návrh ministerstva dopravy na nákup nových vlaků z peněz Evropské unie. Chce na ně až 20 miliard korun z evropských fondů.

Vláda v pondělí dále zřejmě odmítne návrh skupiny poslanců, kteří navrhují změnit pravidla výkupu pozemků potřebných pro výstavbu dopravní a jiné infrastruktury. Chtějí například místo maximálních cenových limitů zavést přímo pevné ceny.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…