Vláda bude jednat o pojišťovnách, evidenci účtů či viru zika

03.02.2016 6:12

Vláda se na dnešní schůzi vrátí k projednání sporné novely zákona, která upravuje činnost pojišťoven a zajišťoven podle několika evropských směrnic. Cílem je posílení jejich finanční stability a ochrana spotřebitelů. Vláda jednání o novele přerušila v polovině ledna. Ministři by měli hovořit také o připravenosti republiky na možnou nákazu virem zika.

Vláda bude jednat o pojišťovnách, evidenci účtů či viru zika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Sněmovna loni v listopadu zákon, který navíc obsahoval i omezení provizí pojišťovacích zprostředkovatelů, neschválila. O novele zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích jako samostatné normě bude vláda jednat také.

Kabinet má na programu i návrh zákona o centrální evidenci účtů fyzických a právnických osob vedených u bank a záložen. Data v evidenci, kterou by měla spravovat Česká národní banka, mají být podle plánu aktualizována minimálně denně. Cílem je zejména boj proti daňovým únikům.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) má předložit zprávu o připravenosti ČR na hrozbu nákazy virem zika. Podle ní budou testy na nákazu provádět laboratoře v Praze, Ostravě a Ústí nad Labem. Protože se virus nepřenáší mezi lidmi, nebude podle zprávy nutné při podezření na nákazu aktivovat systém pro zvládání vysoce nakažlivých nemocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…