Vláda dnes projedná daňové zvýhodnění pro druhé a třetí dítě

07.07.2016 6:15

Příští rok by mohlo zvýhodnění na druhé dítě stoupnout o 200 Kč měsíčně a na třetí a každé další dítě o 300 korun měsíčně ve srovnání s letošním rokem. Navrhuje to balík novel daňových zákonů, které dnes projedná vláda. Pro rodiny s jedním dítětem se nic nemění. Mezi další navrhované změny, o nichž bude vláda jednat, patří odejmutí daňové podpory doplňkového penzijního spoření v případě výplaty částečného odbytného nebo rozšíření režimu přenesení daňové povinnosti u daně z přidané hodnoty.

Vláda dnes projedná daňové zvýhodnění pro druhé a třetí dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byla mimo jiného analýza hrozeb pro Českou republiku nebo zpráva o situaci v oblasti migrace k 31. březnu

Prodloužení smlouvy s Kapschem se zřejmě odloží

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) dnes plánuje ministrům předložit návrh na prodloužení smlouvy se společností Kapsch o správě mýtného systému. Dá se ale očekávat, že projednání bodu bude odloženo, s postupem totiž nesouhlasí sociální demokracie a chce záležitost řešit na odpolední koaliční radě.

Kastrace už od 21 let

Ministři dostanou na stůl také novelu zákona o specifických zdravotních službách, která má zpřesnit ustanovení týkající se sterilizací, kastrací, genetických vyšetření a ochranného léčení. Návrh má například snížit hranici věku pacienta, u kterého bude možné provést kastraci, z 25 na 21 let. Proti tomu měla námitky ombudsmanka Anna Šabatová.

Noví soudci

Kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) se bude zabývat rovněž návrhem na jmenování 33 nových soudců a soudkyň, protože rozhodnutí prezidenta o jejich jmenování vyžaduje spolupodpis premiéra. Vybraní kandidáti by měli částečně nahradit soudce, kteří v rámci přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do 31. srpna letošního roku. Nejvíce nováčků - po sedmi - by mělo přijít do obvodů Městského soudu v Praze a Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Ministři projednají i parametry několika významných zakázek, například soutěže na sanaci podzemních vod kontaminovaných chlorovanými uhlovodíky ve společnosti Spolana Neratovice s hodnotou přes 300 milionů korun či zakázky na opravu dálnice D1 mezi Šternovem a Ostředkem na Benešovsku za 925 milionů korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…