Vláda kontroverzní cestu Miloše Zemana do Moskvy zřejmě schválí

04.04.2015 6:41

Vláda zřejmě odsouhlasí plánovanou cestu prezidenta Miloše Zemana do Moskvy na květnové oslavy 70. výročí konce druhé světové války. Informuje o tom server Novinky.cz, podle něhož ministři mají na stole návrh ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který počítá s úhradou Zemanovy květnové cesty na pozvání ruského prezidenta Vladimira Putina.

Vláda kontroverzní cestu Miloše Zemana do Moskvy zřejmě schválí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Zeman na setkání s občany Mimoně

Zaorálkovo ministerstvo v dokumentu, který se serveru podařilo získat, prý výslovně navrhuje, aby vláda cestu vzala na vědomí a úhradu nákladů odsouhlasila.

Server připomíná, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) už dal před několika dny najevo, že jeho vláda nebude Zemanovi v cestě nijak bránit. Zaorálek tento týden deníku Právo řekl, že je třeba vzdát poctu obětem a že v tom Miloše Zemana chápe, ale nechtěl by přitom „vzdávat poctu ruským zbraním, jež tam budou defilovat a které možná přijedou z východní Ukrajiny“.

Proti prezidentově návštěvě Moskvy nic nemá ani vicepremiér Andrej Babiš.

Server připomněl, že ČSSD má osm ministrů a ANO šest, takže ve vládě drží většinu. Proti Zemanově účasti na moskevské vojenské přehlídce jsou jen lidovci, kteří ale mají ve vládě jen tři zástupce.

 

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …