Vláda lůzy, buranokracie. Pavel Šafr od plic popsal, kam míříme po zveřejnění telefonátů Nagyové

20.05.2015 18:29

Novinář Pavel Šafr se včera přidal mezi ty, kteří nesouhlasí se zveřejněním odposlechů hovorů tehdejší Jany Nagyové a bývalého premiéra Petra Nečase. Podle něj je naše země na rozcestí. Buď se můžeme vydat trnitou cestou, kdy budeme chránit naše občanská práva a svobody, nebo směrem k „buranokracii“.

Vláda lůzy, buranokracie. Pavel Šafr od plic popsal, kam míříme po zveřejnění telefonátů Nagyové
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Šafr poukazuje na to, že ono rozhodnutí zveřejnit odposlechy je vlastně dojezdem pádu bývalé vlády. Bohužel dosti ubohým dojezdem, poněvadž na veřejnost by se odposlechy měly dostat v případě, že prokážou trestnou činnost. Nic takového se však nestalo, pouze máme možnost nahlédnout do intimního života dvou lidí a z bulvárních plátků si všichni můžeme přečíst o jejich špinavém prádle.

Celý text zde

Největším průšvihem je podle Šafra drastický průlom do soukromí, které je v dnešní době už beztak jednou z našich nejohroženějších svobod. I obžalovaný má v našem státním zřízení svoje práva. Nyní je jen a jen na nás, jakou cestou se vydáme. Buď podlehneme davovému šílenství a „mentalitě lůzy“, čímž se postupem času přípravíme o veškerá práva a svobody, nebo se s tím rozhodneme něco dělat. Pavel Šafr by vzal tu druhou možnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…