Vláda musí aktivně řešit propouštění v OKD, prohlásil Sobotka

07.04.2014 13:25

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se vyjádřil k chystané pomoci státu OKD. Odmítl tvrzení prezidenta Miloše Zemana, že by vláda byla bezradná. Sobotkův kabinet prý nebude pasivní a bude situaci aktivně řešit. Napsal to server Novinky.cz.

Vláda musí aktivně řešit propouštění v OKD, prohlásil Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle Sobotky byly předchozí vlády pasivní a nedokázaly problém s OKD vyřešit. „Minulé pasivní vlády nechaly naši zemi ve stavu, ve kterém jsme. Stojí veškeré dopravní investice, firmy propouští, máme přes 600 tisíc lidí bez práce,“ připomněl premiér. Vláda podle něj musí být aktivní a vyřešit propouštění v OKD.

Rozumně hospodařící podnik by si dokázal vytvořit rezervní fond

Prezident Miloš Zeman v neděli v pořadu Hovory z Lán prohlásil, že by Sobotkova vláda měla na vlastníky těžební společnosti tlačit, aby financovali utlumení těžby ze svého. Upozornil, že společnost v minulých letech měla nemalé zisky, a tak by měl mít majitel vytvořené rezervní fondy.

„Rozumně hospodařící podnik, a to jsem říkal mnohokrát, by si dokázal vytvořit rezervní fond. A jestliže se tady jedná o miliardu a předtím si vyplatili šest miliard, a to už vůbec nemluvím o těch miliardách, které odčerpali ze zisku předtím, tak to pokládám, jak už jsem řekl, za projev bezradnosti," řekl Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…