Vláda nemá ani zbytky důvěry, není mi jí líto, tvrdí místostarosta

27.03.2012 6:32

Zástupce starosty Městské části Prahy 5 Petr Lachnit ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz popisuje aktuální stav věcí v české společnosti. Paralelu pro jeho text nabídnula slovenská kauza Gorila.

Vláda nemá ani zbytky důvěry, není mi jí líto, tvrdí místostarosta
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Lachnit míní, že ponaučením pro české občany mají být slovenské volby. Ty s drtivou převahou vyhrál Ficův levicový SMER. V těchto volbách podle Lachnita nešlo o souboj koncepcí, volebních programů a osobností. Volby se prý spíše podobaly referendu.

"Referendu, ve kterém občané řekli jednoznačné ne dosavadní vládě. Aféra Gorila sama nerozhodla volby. Byla jen onou pověstnou kapkou narůstající nespokojenosti občanů. Nespokojenosti, která není specificky slovenským problémem. Postupně začíná mít celoevropský charakter," uvádí místostarosta za ČSSD.

Ten zároveň upozorňuje na špatnou náladu ve společnosti, kdy lidé těžko pochopí, proč by za chyby vlád a politiků měli být trestáni právě oni.

"Zkuste vysvětlit lidem, proč mají šetřit, když stát šetřit nemusí. Nepodaří se vám to. Stotisícové odměny, které si vzájemně udělují vyvolení, nemohou zůstat u občanů bez odezvy," zmiňuje Lachnit.

"Neumím si představit, co by musela dokázat, aby mohla získat alespoň zbytky důvěry, kterou po minulých volbách prohospodařila. Skutečně mi jí není líto," dodává.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…