Vladá nic, vláda nemluví... Fiala šel slavit, ptali se ho na covid

17.11.2021 11:46 | Zprávy

Pravděpodobný příští premiér Petr Fiala promluvil na Národní třídě. Zdůraznil, že spolu s celou vládou je připraven převzít vládní odpovědnost třeba hned zítra. V situaci, kdy za úterý přibylo takřka 22,5 tisíce nově covid pozitivních. Ale když měl říct, jak bude jeho vláda v časech covidu postupovat, začal se dovolávat toho, že ještě nevládne.

Vladá nic, vláda nemluví... Fiala šel slavit, ptali se ho na covid
Foto: Screen ČT24
Popisek: Petr Fiala na Národní třídě v Praze

Na Národní třídu v Praze dorazil kandidát na premiéra a předseda ODS Petr Fiala. Spolu s předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou a dalšími kolegy z budoucí koalice pěti stran zazpíval hymnu České republiky a připomněl si protesty z listopadu 1989. Poté promluvil k novinářům.

„Pro mě je 17. listopad ten nejkrásnější svátek a myslím, že nejenom pro mě,“ pravil Fiala. Žít ve svobodě, která lidem poskytuje prostor dělat, po čem touží. „To je něco, čeho si musíme každý den vážit,“ zdůraznil budoucí premiér na Národní třídě. „17. listopad je také svátek mladých lidí, protože jak v roce 1939, tak v roce 1989 to byli právě mladí lidé, kteří se rozhodujícím způsobem postavili oběma strašným totalitám. A já dnes prožívám 17. listopad se zvláštní radostí, protože je to poprvé, co nemáme v Parlamentu komunisty a to byl přece jeden z cílů 17. listopadu 1989,“ uvedl Fiala před kamerami.

Poté dal jasně najevo, že je připraven vystřídat Andreje Babiše (ANO) v roli premiéra.

„My jsme připraveni. Naše 2 koalice, našich 5 politických stran je prakticky okamžitě připraveno převzít vládní odpovědnost,“ zdůraznil Fiala s tím, že covidová čísla katastrofálně rostou a Česko potřebuje akceschopnou vládu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hon na Turka. „Bylo dohodnuto.“ Vyoral tuší hodně zlý úmysl

14:45 Hon na Turka. „Bylo dohodnuto.“ Vyoral tuší hodně zlý úmysl

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Když nevíš coby, trumfni Svěrákem.“ Tak komentátor Tomáš Vyoral sh…